Logga in

Sandbäckens köper VVS Resurs i Stockholm

Publicerad
23 apr 2024, 13:41

”Precis det bolaget vi söker”, tycker Sandbäckens som shoppat mycket på sistone och nu slår till på detta företag från 1999 som sysslar med allt möjligt inom VVS.

Text

Sandbäckens, del av Nimlas Group, förvärvar VVS Resurs i Stockholm AB. Bolaget har funnits sedan 1999 och drivs av Håkan Karlsson, Dan Johansson och Joakim Gullin.

mer förvärv
Sandbäckens köper värmepumpsinstallatör i Skåne

Läs också:
Sandbäckens köper värmepumpsgigant i Örebro

Verksamheten består av installationer av värmepumpar, ombyggnadsentreprenader och uppförande av nyckelfärdiga badrum. Kunderna finns representerade inom medelstora byggföretag, allmännyttan, kommersiella fastighetsägare, BRF:er och privat personer. Verksamheten har 11 anställda som utgår från Tullinge och arbeten utförs i södra Stockholm.

– Jag är imponerade av Sandbäckens och den support som vi kommer kunna få exempelvis inköp, ekonomi och personalfrågor. Att vi nu tillhör Sandbäckens innebär att VVS Resurs kan fortsätta att växa, säger Håkan Karlsson, grundare av VVS Resurs.

– VVS Resurs är precis det bolag vi söker i regionen för att kunna utveckla serviceverksamheten. Nu har vi en ny nod i södra Stockholm, säger Anders Buskas, Regionchef Stockholm Sandbäckens.

Sandbäckens möjliggör att VVS Resurs kan fortsätta sin verksamhet som ett självständigt och affärsdrivande dotterbolag med Joakim Gullin som VD.

– Jag ser redan synergier mellan våra verksamheter och en stor potential att kunna skapa projektmöjligheter ihop med andra Sandbäckensbolag, säger Joakim Gullin, VD VVS Resurs.

Förvärvet av VVS Resurs beräknas vara slutfört under maj 2024.