Logga in

Sandbäckens köper värmepumpsinstallatör i Skåne

Publicerad
19 apr 2024, 10:42

Sandbäckens Rör i trakterna får i och med förvärvet mer kunskap om värmepumpar och har redan samarbetat med firman i många år.

Text

Sandbäckens Rör i Landskrona/Helsingborg AB, del av Nimlas Group, förvärvar Värmeteamet i Skåne AB vars verksamhet kommer att fusioneras in i Landskrona / Helsingborg bolaget.

Läs också:
Sandbäckens köper värmepumpsgigant i Örebro

Läs också:
Sandbäckens förvärvar i Linköping

Värmeteamet startades av Bengt Roos, Joakim Jörgensen och Otto Rydenhov 2011. Bolaget installerar och utför service av värmepumpar samt VVS arbeten. De består i dag av 11 anställda som utgår från Landskrona och är verksamma i Skåne. Huvudmålgruppen är privatpersoner och i viss utsträckning medelstora byggföretag. 

– Jag ser framemot att vidareutveckla bolaget tillsammans med Sandbäckens Rör i Landskrona/Helsingborg. Nu kan vi samarbeta med varandra i de större projekten, säger Bengt Roos, en av grundare till VärmeTeamet i Skåne. 

Genom förvärvet utökas Sandbäckens Rör i Landskrona/Helsingborg med mer kunskap inom värmepumpar och breddar den geografiska täckningen. 

– Vi har samarbetat med varandra i många år och det känns mycket bra att Bengt med kollegor blir en del av Sandbäckens. Nu blir vi tillsammans en heltäckande leverantör i regionen och kan erbjuda tjänster för både kommersiella och privat kunder, säger Adam Lachowicz VD Sandbäckens Rör i Landskrona/Helsingborg. 

– Vidare kommer vi kunna utveckla ett gemensamt attraktivt serviceerbjudande till BRF:er och privatpersoner fortsätter Adam Lachowicz. 

Förvärvet av VärmeTeamet i Skåne AB beräknas vara slutfört under maj 2024.