Logga in

Vem är Sveriges bästa kvinnliga hantverkare?

Publicerad
18 sep 2012, 09:53

För andra året i rad ska Sveriges bästa kvinnliga hantverkare få Isabellestipendiet. Stipendiets syfte är att lyfta fram kompetenta kvinnliga hantverkare som snickaren Sara May Kahl som vann hantverkarstipendiet 2011 då priset delades ut för första gången.

Isabellestipendiet vill också inspirera kvinnor från hela Sverige att i högre utsträckning välja hantverkaryrket.

Förra året nominerades 150 kvinnliga hantverkare till Isabellestipendiet. Initiativtagare till Isabellestipendiet är inredningsprofilen och programledaren Isabelle McAllister, känd från bland annat Äntligen Hemma, Sommartorpet och Fixa Rummet.

Byggbemanningsföretaget ExpanderaMera sponsrar stipendiet.

– För oss är det ett viktigt ställningstagande att sponsra Isabellestipendiet eftersom det bidrar till att öka mångfalden och inspirera fler kvinnor att söka sig till den mansdominerade byggbranschen. Vår avsikt är att fortsätta sponsra Isabellestipendiet tills den samlade hantverkarkåren utgörs av trettio procent kvinnor, säger ExpanderaMeras vd Jessica Löfström i ett pressmeddelande.

Årets stipendium delas ut den 11 oktober på Hem&Villamässan i Stockholm. Vinnaren får 20.000 kronor samt verktyg och färg. Allt eventuellt överskott från tävlingens sponsorintäkter går oavkortat till

Rättviseförmedlingens verksamhet, som fokuserar på att samla in tips och efterlysningar som gynnar en rättvis och jämlik representation i olika delar av samhället.

Nomineringar till Isabellestipendiet görs senast den 23 september via Rättviseförmedlingens Facebooksida eller via epost, isabellestipendiet@gmail.com.