Logga in

Stort skolprojekt i Finspång för Ventpartner

Publicerad
4 apr 2014, 11:04

Linköpingsföretaget Ventpartner installerar luftbehandling samt styr och övervakning på totalentreprenad vid bygget av nya Curt Nicolingymnasiet i Finspång. Ordervärdet är cirka 8 miljoner kronor.

Friskolan Curt Nicolingymnasiet och Finspångs kommunala gymnasium samordnas och flyttar in i en gemensam byggnad. Ventpartners beställare är NCC, som erbjuder några av eleverna från lämpliga teknikprogram att delta i byggarbetet som en del av sin praktik. Rörproduktion i Norrköping installerar VS på totalentreprenad.

Höstterminen 2014 öppnar skolan på cirka 8 500 m² i fyra våningar. Den har plats för upp till 600 gymnasieelever främst inom teknikinriktade program, men även ett nytt vård- och omsorgsprogram.

Skolan får sällskap av Finspångs nya kommunbibliotek på cirka 1 500 m². Byggnaden rymmer också en experimentverkstad, inspirerad av Tom Tits i Södertälje, för att väcka barns intresse för teknik.

Curt Nicolingymnasiet ägs gemensamt av kommunen och IUC Öst, Industriellt utvecklingscentrum Östergötland, som regionens näringsliv står bakom.