Logga in

Per Bertland blir ny vd för Beijers

Publicerad
19 jun 2013, 15:36

G & L Beijers styrelse har utsett Per Bertland till ny vd och koncernchef med tillträde den 1 juli 2013. Han efterträder Joen Magnusson som lämnar vd-posten efter 30 år, men kommer att fortsätta som styrelseledamot och blir vice styrelseordförande.

Per Bertland är civilekonom och har sedan 1990 arbetat i olika funktioner inom G & L Beijerkoncernen, bland annat som affärsområdeschef för Beijer Ref och som medlem av koncernledningen.

– Vi tackar Joen Magnusson för hans betydelsefulla bidrag till G & L Beijers fantastiska utveckling under hans 30 år som vd och koncernchef. Under denna tid har verksamheten renodlats till en global handels- och distributörsverksamhet inom kylprodukter, luftkonditionering och värmepumpar, säger Beijers styrelseordförande Peter Jessen Jürgensen i ett pressmeddelande.

Under Joen Magnussons tid har 1 investerad krona vuxit till 77 kronor, koncernen haft en omsättningsökning från 170 miljoner kronor till cirka 6,7 miljarder kronor och en ökning av rörelseresultatet från 18 miljoner kronor till 452 miljoner kronor.

– Vi är också mycket glada över att det finns en efterträdare till Joen inom koncernen. Per Bertland har som affärsområdeschef för Beijer Ref betytt mycket för uppbyggnaden av affärsområdet till en global verksamhet och till en av de största kylgrossisterna i världen, avslutar Peter Jessen Jürgensen.