Logga in

”Jag växte upp i ett fläktrum”

Publicerad
16 okt 2019, 15:00

Som 13-åring började Terese Tapper sommarjobba i pappans ventilationsföretag i Norrköping. Nu har hon blivit regionchef Väst på GK, Gunnar Karlsen Sverige.

Sedan september är Terese Tapper regionchef och fortsätter tills vidare parallellt som distriktschef för serviceverksamheten i Väst.

Vad ingår i ditt nya uppdrag som regionchef?

– Det handlar framför allt om att inspirera och leda våra 104 medarbetare i regionen mot våra gemensamma mål för att utveckla GK till nästa nivå. Det omfattar både personal, ekonomi, kunder och vad vi lämnar till vår eftervärld.

GK:s förre regionchef startade ny verksamhet – Koncernen ska bli multidisciplinär

Vilka är målen?

– Förutom de ekonomiska målen ska vi satsa på och vidareutveckla vår personal de närmaste åren. Om våra medarbetare trivs med sitt jobb tror jag att det spiller över på våra kunder och därmed på vår ekonomiska lönsamhet. Målet är att bli den attraktivaste arbetsplatsen inom vår bransch.

Hur gör ni för att medarbetarna ska må bra?

– Det viktigaste är involvering och transparens. Att se varje anställd för vem de är och att förstå dem. Samtidigt ska vi vara tydliga och öppna med hur det går för företaget, vart vi ska och hur medarbetarna kan bidra för att vi ska nå dit.

Branschveteran ny distriktschef på GK Rör – ”I grunden är jag uppvuxen på en rörfirma”

Hur ska GK växa?

– Vi ska lita på det vi gör och växa tillsammans med våra kunder. Vi ska vara lönsamma och ta nya marknadsandelar för att kunderna vill arbeta tillsammans med oss och inte för att vi har det lägsta priset.

Vad har du för bakgrund?

– Min pappa var delägare i ett ventilationsbolag i Norrköping och jag sommarjobbade där i många år. Jag fick en bra insyn i den typen av verksamhet, men ville arbeta med något annat. Efter ingenjörsexamen i ekonomi och produktionsteknik på Chalmers i Göteborg jobbade jag som verksamhetsutvecklare av tekniska tjänster på Sodexo. Sedan fick jag ett jobb som avdelningschef på GK i Göteborg. Jag är uppväxt i ett fläktrum men trodde aldrig att jag skulle hamna på ett bolag med rötterna i ventilation. Jag är väldigt glad att det blev så. Det är en bransch och ett jobb som jag verkligen älskar.