Logga in

Conny Dyrenäs på ny vd-post

Publicerad
11 aug 2017, 14:50

Onninens Swedens tidigare vd Conny Dyrenäs blir ny vd för ett rikstäckande VS-företag som ingår i en skandinavisk installationskoncern.

Conny Dyrenäs blir den 14 augusti ny vd för GK Rör. Nuvarande vd Sören Samuelsson blir då i stället senior advisor för styrelsen i GK Rör och kommer att stödja organisationen i arbetet med strategiska initiativ i fortsatta expansionsplaner.

– Conny Dyrenäs kombinerar lång erfarenhet och starka resultat med stor energi och en vision för framtiden. Därför är han ett utmärkt val som ny vd, säger GK Rörs styrelseordförande Göran Krawe i ett pressmeddelande.

– Tillsammans med en stark och erfaren ledningsgrupp är GK Rör i god form för att stärka vår position ytterligare genom fortsatt utveckling och tillväxt, både organiskt och genom ytterligare förvärv, säger Göran Krawe

Conny Dyrenäs lämnade i höstas vd-posten i Onninen Sweden efter nye ägaren Keskos omorganisation som innebar att Onninen och K-rauta fick en gemensam ledningsgrupp i Sverige.

Dessförinnan var han vd för finska industrikoncernen Enstos svenska dotterbolag. Ensto, tillverkar elektriska system och tillbehör för distribution av elkraft. Conny Dyrenäs har också ett förflutet som Sverigechef på finska ventilationstillverkaren Halton.

– Jag ser fram emot att axla rollen som vd i GK Rör. Under Sören Samuelssons ledarskap har GK Rör etablerat sig som ett av de större rikstäckande rörbolagen i Sverige med stabil lönsamhet. Tillsammans med GK Rörs ledningsgrupp kommer jag fortsätta att stärka företaget och arbeta för att göra GK Rör till både kundernas och medarbetarnas naturliga förstahandsval. Det ska även bli intressant att ytterligare stärka hela Gunnar Karlsen Sveriges serviceerbjudande och produktivitet, säger Conny Dyrenäs.

GK Rör hette tidigare JF Jansson Rör och förvärvades av Gunnar Karlsen Sverige förra året.

JF Jansson Rör var vid förvärvet ett av Uppsalas största VS-företag. GK Rör har nu kontor även i Ystad, Karlshamn, Luleå, Lund och Malmö.

GK-koncernen har huvudkontor i Oslo. Verksamhet bedrivs i Norge, Sverige och Danmark. Totalt har koncernen cirka 3 000 medarbetare, varav ungefär 700 i Sverige. Den svenska verksamheten omsätter cirka 1 miljard kronor.

Gunnar Karlsen Sveriges teknikområden är ventilation, VS, byggnadsautomation, kyla och energi. Planer finns även på att starta elinstallationsverksamhet.