Lindab gör belgiskt ventförvärv

Publicerad: 11 maj 2011
Lindab förvärvar den belgiska ventilationsdistributören Airflux. Företaget omsätter drygt 20 miljoner kronor och har ett koncept med obemannade försäljningsställen.

Airflux har tre försäljningsställen i Belgien, varav ett är ett distributionscenter och två är obemannade filialer. Företaget säljer sedan tidigare Lindabs produkter och riktar sig till både yrkesbyggnads- och bostadssegmentet.

– Närheten till kunden är central i vår affärsmodell och vi lägger därför stor vikt vid att utöka distributionen. Konceptet med obemannade filialer som är öppna dygnet runt har visat sig framgångrikt i Belgien där kunderna nu kan planera sina besök för att undvika trafikköer i rusningstid. Det är ett kostnadseffektivt sätt att bredda vår närvaro och därför något vi kommer att introducera på andra utvalda marknader, säger Lindabs koncernchef och vd David Brodetsky i ett pressmeddelande.

Fler nyheter

Så funkar exoskelettet

19 nov 2020 | Mattias Mattsson, VVS-montör på Nytorps Rör, har testat ett exoskelett för att avlasta axlar och armar när jobbar han med tung borrning i bergvägga...