Logga in

Ternstedt Invent köper Nylanders VVS-installationer

Publicerad
20 jan 2011, 16:09

Ternstedt Invent i Åtvidaberg förvärvar hela rörelsen från Nylanders VVS-installationer. Företaget omsatte bokslutsåret 2009/2010 cirka 19,3 miljoner kronor med åtta anställda.

Familjeföretaget AB Nylanders VVS-installationer grundades 1920 och har säte i Brokind mellan Linköping och Kisa. Specialiteten är enligt företagets hemsida värmepumpar och service.

Förvärvet innebär att Ternstedt Invent får nio nya anställda och sysselsätter nu cirka 60 personer. I år beräknas företaget omsätta cirka 65 miljoner kronor. Därmed blir Ternstedt Invent den enskilt största lokalt etablerade VS-, ventilations- och elinstallatören i kommunerna Åtvidaberg och Kinda, uppger företaget i ett pressmeddelande. Ternstedt Invent, som också utför plåtarbeten, hade innan förvärvet verksamheter i Åtvidaberg, Gamleby, Västervik och Kisa.

– Genom förvärvet av Nylanders VVS-installationer förstärker vi våra insatser i Kinda och Linköping. Tillsammans med våra befintliga verksamheter får vi en unik möjlighet, att via lokal representation, serva såväl företag som privatpersoner i södra Östergötland och norra Smâland, säger Ternstedt Invents vd Richard Pihl i ett pressmeddelande.

Thomas Nylander, som drivit familjeföretaget Nylanders VVS-installationer sedan år 2000, ser överlåtelsen som en naturlig del i det egna bolagets utveckling och kommande generationsväxling.

– Vi får nu möjlighet att helt koncentrera oss pá den dagliga kundrelationen och får tillgång till ett starkt bolag med alla de kompletterande resurser som krävs för att kunna fungera som en fullserviceleverantör. Det kommer att underlätta mitt dagliga arbete som platsansvarig i Kinda/Linköping, säger han.

Ternstedt Invent arbetar med installationer för nybyggnationer, renoveringar, om- och tillbyggnader, energibesparing samt erbjuder också drift, skötsel och underhåll av befintliga fastigheter.

– Orderingången i år har varit fantastisk och vi har tecknat order för närmare 10 miljoner kronor. På förfrågningssidan är det också extremt mycket. Som det ser ut nu kommer det även att bli tal om nyanställningar, säger Richard Pihl.

Ternstedt Invent är medlem i Comfort-kedjan, VVS Företagen och Svenska Värmepumpföreningen, SVEP. 2009 blev Ternstedt Invent delägare i Energiaktiebolaget Wibra som driver IVT Center i Norrköping, Linköping och Västervik (se länken nedan).