Logga in

Lämnade Bravida efter 19 år: ”Då blev valet enkelt”

Publicerad
21 maj 2024, 06:00

Martin Nymberg är ny projektledare på Holmströms Rör i Helsingborg. När han fick möjligheten att jobba med precis det han ville bestämde han sig för att byta jobb.  

Martin Nymberg bytte till Holmströms Rör i Helsingborg, efter att ha arbetat i nästan 19 år på Bravida, senast i rollen som servicechef VS.

Sven Jonsson har gjort ett ovanligt karriärbyte
Hoppade av från departementet – blev värmepumpstekniker

läs också
Christopher, ny chef på Kustens VVS: ”Vi vill sälja massvis med värmepumpar”

Vad fick dig att byta jobb?

– Jag ville tillbaka till att arbeta med projektledning av större entreprenader. Det är något som Holmströms är duktiga på, så när möjligheten dök upp var valet enkelt, säger Martin Nymberg.

Holmströms Rör grundades 1932 i Helsingborg och ägs av installationsgruppen Currentum. Verksamheten drivs i de tre bolagen Holmströms Rör i Helsingborg, Holmströms Rör i Ängelholm och Holmströms Rör Syd Väst i Malmö.

Tillsammans omsätter de cirka 192 miljoner kronor och har totalt 74 anställda, varav 35 på Holmströms Rör i Helsingborg.

Martin Nymberg är i grunden VVS-montör och bor i en villa utanför Helsingborg med fru och tre döttrar. På fritiden ägnar han sig helst åt sitt stora motorintresse eller en mtb-tur i skogen.

Daniel Serell är ny vd på Sandbäckens Rör i Kalmar AB
”Det är fler aktörer som räknar på jobben”

Trivs du bra på nya jobbet?

– För mig som ny i företaget får jag känslan av en familjär verksamhet med korta beslutsvägar och ett öppet och bra arbetsklimat, säger Martin Nymberg, som menar att anslutningen till Currentum kommer utöka möjligheten till samarbete med andra kompetenser inom installationsbranschen. 

Vilka är de stora utmaningarna inom VVS-branschen?

– VVS-branschen, precis som många andra branscher, står inför utmaningen om att anpassa sig och installationerna till klimat- och miljömål.