Logga in

Vattenfallägda Enwell köper västsvensk värmepumpsinstallatör

Publicerad
4 maj 2022, 16:28

Företaget, som grundades för drygt 30 år sedan, erbjuder energilösningar till både villa- och fastighetskunder.

Enwell köper Energiförbättring Väst i Mölnlycke. Energiförbättring omsatte 2020 cirka 64 miljoner kronor med 28 anställda. I verksamheten ingår installation av värmepumpar, kyla, och solceller.

2016:
Energiförbättring Väst firar 25 år med ny bok

2018:
Enwell (då Brainheart) köper Klimatteknik

Energiförbättring Väst ägs av grundaren Johan Ahlgren och Louise Florell är vd.

– Vi ser verkligen fram emot att tillsammans fortsätta utveckla affärer och kundrelationer i Energiförbättrings hemmaregion. Vi är också övertygade om att vi med hjälp av deras kompetens kan förbättra våra erbjudanden inom hela koncernen, säger Martin Reinholdsson vd för Enwell-gruppen, i ett pressmeddelande.

I samma region ingår sedan tidigare Enwells dotterbolag Klimatteknik i Kungälv.

För Energiförbättring är försäljningen bland annat ett sätt att möta framtida behov av digitala lösningar och erbjudanden.

– Vi är en växande serviceverksamhet med ett positivt varumärke och inte minst, vi har en fantastisk personal. Jag är övertygad om att bolaget kan fortsätta utvecklas positivt med en stark ägare och närhet till kompetenta kollegor. Jag ser det också som ett intressant men också naturligt steg att delta i ett lite större sammanhang med flera företag inom Enwell-gruppen. säger Johan Ahlgren.

Installerar bergvärme för nära 1000 lägenheter
Energiförbättring totalentreprenör: Värmepumpar och fjärrvärme i ovanlig kombo

Enwell är verksamt från Skåne i söder till Dalarna i norr med närmare 200 medarbetare. Företaget hette tidigare Brainheart Energy Sweden och är sedan förra året helägt av Vattenfall.