Logga in

De tar över Bad & Värme i Lund

Publicerad
19 feb 2019, 09:00

Det blir en kedjeintern lösning för konkursdrabbade AC Golv och Plattsättnings skånska verksamheter. Samtidigt växer Bad & Värme i Sörmland och Gästrikland.

Bad & Värme i Laholm tar över Umeåföretaget AC Golv och Plattsättnings verksamheter i Lund och Eslöv. I Lund finns en badrumsbutik och i Eslöv ett lager. 

Dubbelsmäll för Bad & Värme – tappar representation på sex orter

– Vi ska nu försöka Bad & Väme-profilera butiken i Lund bättre. Den ligger mitt i centrum av Lund, förklarar Michael Billfeldt, ansvarig för medlemsrekrytering på Bad & Värme.

Bad & Värme i Laholm driver sedan tidigare VVS-butiker i Laholm och Halmstad. Företaget har i dag cirka 20 anställda och omsatte 21 miljoner kronor det brutna räkenskapsåret 2016/2017.

Frej Jonsson-konkurs drabbar VVS-butiker i Örebro och Västerås

Ännu är inget övertagande klart för AC:s övriga verksamheter i Umeå, Luleå och Boden.

Samtidigt rapporterar Bad & Värme om två nya medlemmar.

Ny i kedjan är Nybloms Rör i Valbo, sydväst om Gävle. Företaget omsatte 7 miljoner kronor det brutna räkenskapsåret 2017/2018 och har i dag fem montörer, uppger Michael Billfeldt.

– Nybloms Rör har butik och drivs av två kusiner, Daniel och Fredrik Stefansson, som även står bakom Stefanssons Golv, berättar han.

Comfort tappar medlemmen i Eskilstuna

Den andra nya medlemmen är också ett familjeföretag, VVS Vattentec i Eskilstuna, med ett 20-tal anställda och säte i Torshälla. 2018 omsatte bolaget 30 miljoner kronor jämfört med 13 miljoner året innan.

– De växer så det knakar, konstaterar Michael Billfeldt.

Båda de nya medlemmarna är Thermia-återförsäljare.