Logga in

Nordic Climate Group köper kyl- och värmepumpsföretag i Norrköping

Publicerad
4 maj 2023, 08:39
| Uppdaterad
15 maj 2023

Ägaren vill trygga framtiden för bolaget och dess anställda. Samtidigt ser han nya möjligheter inom hållbara köldmedier.

Nordic Climate Group (NCG) köper Wester Kylteknik i Norrköping. Wester Kylteknik utför projektering, installation och service på kyl-, frys- och värmepumpanläggningar. Företaget omsätter 13 miljoner kronor och har sex anställda.

Läs också:
Han blir ny koncernchef för Nordic Climate Group

Läs också:
Nordic Climate Group köper skånskt kyl- och ventföretag

Conny Wester, vd för Wester Kylteknik, ser försäljningen till NCG som ett sätt att trygga bolaget och dess personal samt en väg till nya affärer.

– Vi är sugna på att ta del av NCG:s satsning på naturliga köldmedier, säger Conny Wester.

I Norrköping ingår sedan tidigare även SLS Kyla Värme Energi i NCG-koncernen.

Wester Kylteknik arbetar främst med service och en del installationer på industrier men även mot privatkunder och fastighetsbolag.

– Industrierna använder oftast kylanläggningar med ammoniak som köldmedium. Det är jättebra om vi kan vidareutveckla den affären eftersom HFC-köldmedierna håller på att fasas ut av miljöskäl, säger Conny Wester, som startade företaget 1994.

Han började som enmansföretagare och sedan har företaget vuxit successivt med fler anställda.

Att ingå i en större spelare som NCG kan göra det lättare att rekrytera ny personal och att bredda verksamheten, tror Conny Wester.

– Vi kan göra mer installationer och ta större projekt. Det ger ju även en eftermarknad om man gör ett bra jobb.

Nordic Climate Group:
Här är orterna där den nya miljardkoncernen startar

NCG köpte nyligen BLM Kyl & Storkök i Jönköping, som omsätter 35 miljoner kronor och har 14 anställda. Koncernen bildades 2021 och består nu av 66 lokala etableringar med drygt 1000 anställda. NCG ägs av en grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med riskkapitalbolaget Altor.