Logga in

Comfort tappar till Bravida

Publicerad
19 jun 2019, 09:45

Bravida köper en värmepumpinstallatör som omsätter drygt 40 miljoner kronor i Storstockholm. Därmed lämnar företaget Comfortkedjan.

Bravida har tecknat avtal om förvärv av Karby VVS AB. Genom förvärvet stärker Bravida sin position inom VVS och energilösningar i Sigtuna, Märsta och Arlandaområdet.

Karby VVS har 14 anställda och en omsättning på cirka 42 miljoner kronor. De arbetar idag med nyproduktion, service och ROT-projekt inom VVS, energioptimering, smarta energilösningar, värmepumpinstallationer och solcellsinstallationer för företag och privatpersoner.

Internet of things-pionjär går in i värmepumpbranschen – Blir delägare i snabbväxande installatör

Johan Brodin, regionchef Bravida region Uppland, är nöjd med förvärvet:

– Bravida i region Uppland ser en tydlig potential genom att förstärka verksamheten inom VS-service i Märsta och Uppsala. Märstaföretaget Karby VVS passar perfekt, nu får vi ytterligare en disciplin till i Märsta utöver el och kan erbjuda våra kunder ett bredare utbud framförallt avseende hållbara installationer. Karby är ett stabilt VS-bolag med lång historia lokalt på orten, säger Johan Brodin.

Bravida växer i Västsverige – Tar över Bad & Värme-medlem som omsätter nära 60 miljoner

Karby VVS startade 1991 som ett fåmansbolag och har genom åren utvecklats till ett företag med hög kompetens inom VVS och smarta energilösningar. Johan Lundgren, nuvarande ägare och VD för Karby VVS AB, har drivit företaget tillsammans med sin fru sedan starten.

– Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

Soldriven bergvärme till 180 lägenheter – Pilotprojekt i hemkommunen för Karby VVS

Bravida tillträder som ägare i början av september 2019.