Logga in

Miljardkoncern köper Thermotech

Publicerad
1 mar 2022, 11:45

Verksam i över 20 länder.

Finska Purmo Group köper Thermotech-koncernen. Purmo är en av de ledande tillverkarna av radiatorer och produkter för inomhusklimat i Europa och börsnoterat på Nasdaq Helsingfors.

Thermotechs vd om den kraftiga tillväxten
Medvind för prefabindustrin

Effekt av materialbristen
Så mycket har materialpriserna ökat för VVS- och elbranscherna

– Jag är oerhört glad över att vi har hittat en köpare som inte bara har resurserna som krävs för att Thermotech ska kunna utvecklas ännu mer, utan också delar de värderingarna som Thermotech bygger på; att verksamheten skall vara hållbar mot samhälle och miljö och visa stor omtanke om medarbetare och kunder, säger Thermotech Scandinavias vd Anders Andersson, i ett pressmeddelande.

Purmo erbjuder kompletta värme- och kyllösningar, inklusive radiatorer, handdukstorkar, golvvärme, konvektorer, ventiler, reglering och styrning. Huvudägare i är finska familjeägda Rettig Group. 2020 omsatte bolaget cirka 670 miljoner euro (7,2 miljarder kronor) och hade 3 500 anställda i 21 länder. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

Förvärvet stärker koncernens position på den nordiska golvvärmemarknaden.

– Purmo Groups uppdrag är att bli världsledande inom hållbart inomhusklimat. Genom förvärvet av Thermotech förstärker vi vår kapacitet att sälja systemlösningar och vårt smarta produkterbjudande, säger Michel Conlon, senior vice president” för Purmo Groups Indoor Climate Systems Division.

Thermotechs verksamhet fortsätter som vanligt med Anders Andersson som vd.

"Förvärvsboomen"
Så påverkas du av att företagen köps upp

TT Thermotech Scandinavia utvecklar, tillverkar och projekterar kundanpassade värme- och rörsystem. Företaget grundades i Sollefteå 1996 och där finns huvudlager och produktion än i dag. De drygt 80 medarbetarna finns på fabriken i Sollefteå, åtta Thermotech Center i Sverige samt dotterbolaget i Finland. Thermotech omsatte 250 miljoner kronor 2021.