Logga in

Uppstickaren Sparc köper första VS-bolaget i Stockholm

Publicerad
24 mar 2022, 08:17

Företaget erbjuder även byggservice och projektledning.

Sparc Group köper enmansföretaget Erlandsson’s VVS & fastighetsservice i Stockholm. Företaget grundades 2016 av Kristoffer Erlandsson och omsätter i dag cirka 10 miljoner kronor. Erlandsson’s erbjuder mindre entreprenader, installationer av värmepumpar och fjärrvärmecentraler samt service. I en del av uppdragen ingår även byggservice och projektledning.

Första renodlade VVS-företagen i Sparc
Uppstickare köper två VVS-bolag i Halland

Läs mer om uppstickaren Sparc:
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

– Jag säljer till Sparc för att jag gillar deras värderingar och framtidsvision. De värnar om människorna i samtliga dotterbolag. Den inställningen och härliga energin tror jag skiljer Sparc från många andra bolag som gör uppköp, säger Kristoffer Erlandsson.

– Det ska bli en riktigt spännande resa framåt för det kommer att bli en riktigt bra laguppställning med oss och de andra dotterbolagen.

Planen är att Erlandsson’s ska fortsätta att växa under det kommande året.

– Vi ska expandera inom samma segment som vi jobbar inom nu, men utan att stressa. Potentialen och marknaden finns för att kunna göra det, men hindret är rekryteringen av personal.

Kristoffer Erlandsson har hittills anlitat underentreprenörer, som också är enmansföretagare, men vill nu även anställa egen personal.

– Mitt önskemål är fyra till sex personer, men mer realistiskt är nog två till fyra, säger han.

Sparc Group har nu totalt 370 medarbetare fördelat på 20 dotterbolag i Västsverige och Stockholmsområdet. Verksamhet bedrivs inom VVS, el- tele- datateknik och automation samt lås, larm och passersystem.

Läs också:
Bravida köper Stockholmsföretag med 100 anställda

I Stockholmsområdet ingår även City Sundblad Telecom, Dataklimat i Sverige, Directpartner Stockholm, El-Finess, Holmqvist Elteknik (huvudkontor i Göteborg), Kalkylkraft och Söderlinds El.