Logga in

Rörläggarens tidigare vd köper VS Gruppen Syd

Publicerad
8 sep 2022, 10:46

Tommy Larsson är en av delägarna i ny aktör med långsiktig plan att växa inom installationsbranschen genom förvärv.

Malmöföretagen VS Gruppen Syd och VSG Service har under sommaren fått nya ägare i Tassco Gruppen, något som Installationssiffror.se var först med att rapportera om.

Läs också:
Currentum tar över två skånska VVS-bolag

VS Gruppen Syd bland 20 i topp
Listan: Här är VS-installatörerna med flest projekt

VS Gruppen Syd omsatte 2020 cirka 59 miljoner kronor med 37 anställda och dotterbolaget VSG Service grundades samma år, men har ännu inte redovisat sitt första bokslut.

– När möjligheten att förvärva VS Gruppen dök upp såg jag den samlade potentialen som fanns i varumärket och all kompetens som företagets anställda besitter. Det är med stor glädje och engagemang som vi påbörjat resan att göra VS Gruppen till en betydande aktör i branschen. Både som ägare och företag ska vi göra skillnad både på kort och lång sikt, säger Tommy Larsson i ett inlägg på Linkedin.

Han driver familjeägda Tassco Gruppen tillsammans med Joakim Ohlsson, Patrik Ekeroth och Mats Lorentz. I gruppen ingår även Pump & Teknik i Skåne. Tassco Gruppen har en långsiktig plan att växa ytterligare inom installationsbranschen både organiskt och genom förvärv.

Rörläggarens speciella projekt:
”Man skulle kunna kalla det för en jättefördelare”

Tommy Larsson tog 1995 över Malmöföretaget Rörläggaren, som 2014 gick in i Instalco. Han var vd för Rörläggaren till 2015 då han blev affärsområdeschef för Instalco Syd. 2018 övergick Tommy Larsson till en konsultroll i Instalco inom bland annat företagsförvärv.