Logga in

Klas Larsson om försäljningen: ”Vi kan nå målen snabbare ihop”

Publicerad
19 jan 2022, 11:39

Klas Larsson förklarar varför Ipart säljs redan ett år efter starten och han hoppar på ett nytt toppjobb.

Installationsgruppen Currentum växer när koncernen Ipart med sex bolag inom VVS och el ansluter. Samtidigt blir Iparts vd Klas Larsson ny koncernchef för Currentum.

Värdegrunden avgörande för att affären gick i lås
Currentum lägger till vent i Värmland efter jätteköp

Klas Larsson berättar om planerna för Ipart
Nya installationskoncernen: ”Vi ska bli en av de största”

I Ipart ingår bolag inom el, säkerhet, VS och ventilation i Väst- och Melllansverige. Koncernen omsätter cirka 350 miljoner kronor och har drygt 100 medarbetare.

Ett av Iparts mål är att senast 2023 nå en miljard kronor i omsättning,

– Vi kan nå målen för Ipart snabbare ihop med Currentum. Det finns många fina bolag med kompetent folk i Currentum och det är kul att vi platsar i den kretsen. Våra affärsidéer ligger nära varandra och även synen på installationsbranschen, vad som är bra respektive dåligt, säger Klas Larsson som lämnar vd-posten i Ipart för att bli koncernchef för Currentum.

Currentum startade hösten 2020 och omsätter nu cirka 2,5 miljarder kronor med drygt 900 medarbetare. Gruppen samägs av entreprenörerna i gruppen och riskkapitalbolaget Axcel, som majoritetsägare.

– Det finns många konkurrenter till Ipart och Currentum som tittar på bolag att köpa. Jag tror att vi båda tjänar på att ta rygg på varandra när vi ska fortsätta att växa, säger Klas Larsson.

Han tycker att det nya koncernchefsuppdraget är spännande.

– Currentum har haft en imponerande hög förvärvstakt och det ska bli roligt att få ta hand om den fortsatta resan.

Klas Larsson är en av grundarna till VS-bolaget LG Contracting som köptes av Instalco 2015. Han blev senare affärsområdeschef Väst på Instalco, men lämnade uppdraget delvis av familjeskäl.

Vad är annorlunda nu?

– Jag har lärt mig att man inte behöver resa lika mycket som jag gjorde då och min privata situation har blivit betydligt bättre sedan dess. Annars hade det inte varit aktuellt att ta det här jobbet.

Klas Larsson tillträder som koncernchef för Currentum under det första kvartalet. Redan nu har Roger Syversson blivit ny vd för Ipart, som liksom Klas Larsson är en av grundarna.

Currentum och Ipart är två av dem
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

I Ipart ingår SP-gruppen, Klimatentreprenad, Rörinstallationer, Ulvsby Rör, Mer El, och Görel. Bolagen har kontor i Karlstad, Kristinehamn, Hällefors, Göteborg, Skövde, Örebro, Falun och Arvika. Ipart omsätter årligen cirka 350 miljoner kronor och har drygt 100 medarbetare.