Logga in

”Jag har aldrig sett något liknande”

Publicerad
17 jan 2022, 06:00
| Uppdaterad
14 jan 2022

VVS-montören Carl Granberg på Mitt VVS-hus i Eskilstuna har sett många tokiga installationer under sin yrkeskarriär. Men aldrig något så konstigt som en inbyggd takdusch. Förrän nu.

Han skulle på ett rutinuppdrag, byta en blandare i badrummet hemma hos en villaägare. Men fick se något som han aldrig sett förut – en takdusch med rördragning under takets träpanel.

Ett riktigt dåligt utfört arbete, enligt besiktningsmannen
Rekordmånga byggfel i försenat bygge

Besiktningsmannen dömde ut badrummet
16 badrumsfel i nybyggda attefallshuset

Carl Granberg tog en bild med mobilen och la upp bilden i Facebook-gruppen Rörmokare utan gränser där den i dagsläget har fått ett 40-tal kommentarer.

– De flesta privatpersoner har ju ingen aning om vad som är lämpligt att göra när det gäller VVS-installationer, konstaterar Carl Granberg, som tror att det kan handla om att takduschen tidigare varit helt normalt installerad, men att en hemmapulare velat dölja rördragningen när taket sänktes.

–  Jag har aldrig sett något liknande. Det var riktigt kul att äntligen få se en sådan här pizzeria-lösning i verkligheten, annars har jag bara sett dem på bild, säger han och skrattar. 

En felinstallerad golvbrunn blev en dyr affär för säljaren
Därför kostade VVS-felet en halv miljon kronor

Vad sa du till kunden?

– Mitt uppdrag var ju att byta en blandare, så jag gjorde det och inget mer. Jag hade inte heller hjärta att säga till kunden, han får ju ha det som han vill, även om det säkert inte är godkänt enligt Säker Vatten.