Logga in

Fullt av VVS-fel i nyrenoverade badrum: ”Folk kanske går på det där”

Publicerad
6 feb 2023, 05:19

När VVS-montören Therese Strand och hennes sambo kollade på ett hus till salu var de nyrenoverade badrummen fulla av hoppande VVS-grodor som aldrig hört talas om Säker Vatten och har Biltema som gross.

Villan med sex rum och nyrenoverade badrum var ute för 2,5 miljoner på Hemnet, ett förhållandevis dyrt pris i Dalatrakterna där Therese Strand bor. Mäklaren berättade att säljarna hade renoverat i två år, men när Therese och hennes sambo kom in i badrummen upptäckte de massor av tabbar.

Följer inte Säker Vatten. Rören får inte komma upp från golv i våtrum, inte i närheten av cc60 och märkliga dragningar. Ser inte heller tätt ut vid kakelplattorna.

– För det första läckte kopplingarna, det fanns inga klamrar och det var inte gjort enligt Säker Vatten. Det är tur man är i branschen, konstaterar Therese Strand och tänker på de som inte har samma möjlighet att upptäcka den här typen av fel.

– Folk kanske går på det där, det var ju nykaklat och hade ändå känslan av ”fan vad najs”.

”Fy bubblan asså!!”

kommentar från facebook

I ena badrummet lutade taket och Thereses sambo som är 185 centimeter lång kunde inte stå raklång där.

Det var grundläggande fel, som att rören kom upp ur golv i våtrum och gamla rör fanns kvar.

Therese Strand tog bilder och delade med sig av vad hon sett i Facebookgruppen Rörmokare utan gränser. Ett inlägg som många sett med över 400 reaktioner och nästan 200 kommentarer.

Under kommoden är det läckage och material från Biltema.

”Det är inte okej att garva åt bilderna, det är för fan sorgligt att man låter någon fixa det sådär. Och mäklaren är jävligt modig, eller han själv som renoverat åt kunden, paketpris!! Tragiskt.” skriver en person och en annan tycker att det går att likna vid brottsliga handlingar: ”Inget försäkringsbolag i världen lär ju godkänna denna badrumsrenovering, har fastighetsägaren överhuvudtaget någon koll alls över hur det både estetiskt samt någorlunda yrkesmannamässigt ett ska se ut eller utföras. Fy bubblan asså!!”

Här nedan följer fler av Therese Strands bilder:

Rören till radiatorn kommer upp ur golvet vilket inte är ok. Dessutom går returen ner vilket gör att det blir luft i kröken.
Lådan i kommoden hänger snett och avloppsröret är inte isatt ordentligt. Taket lutar så det är svårt att stå upprätt.
Fönsterlist som tröskel in till badrummet.