Logga in

Nya utbildningbolaget Insu rekryterar vd

Publicerad
14 feb 2019, 14:41

”Jag ser fram emot att kunskapsutveckla redan yrkesverksamma och göra det möjligt för nya grupper, inte minst kvinnor, att söka sig till ett installatörsyrke”, det säger Jens Back som börjar på nya jobbet 1 maj.

Jens Back kommer att tillträda som vd för Insu Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter den 1 maj. Jens kommer närmast från Lärande i Sverige som projektledare men har under merparten av sin karriär verkat som rektor.

”Distans och halvfart gör att man kan kombinera studier med arbete”

– Jag ser fram emot att få vara med och utveckla branschen för tekniska installationer tillsammans med alla medarbetare. Insu har en viktig roll i att kunskapsutveckla redan yrkesverksamma och göra det möjligt för nya grupper, inte minst kvinnor, att söka sig till ett installatörsyrke, säger Jens Back, blivande vd för Insu.

Myndighet sågar kyl- och värmepumputbildning

Insu Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter startade sin gemensamma verksamhet den 1 januari i år. Det är en sammanslagning mellan Elbranschens Utvecklings- och Utbildningscenter i Nyköping AB och Stiftelsen Installatörernas Utbildningscentrum i Katrineholm.

– Våra medlemsföretag ansvarar för installationer med högt teknikinnehåll där ständig kompetensutveckling är nödvändig. Det gör Insu till en central aktör för branschens framtid. Jag är övertygad om att Jens långa erfarenhet av skolutveckling och passion för ledarskap kommer att stärka både Insu och branschen ytterligare, säger Ola Månsson, VD på Installatörsföretagen.

VVS-skador från produktion kostar miljarder – orsakerna kända

Jens Albrektsson, som tidigare varit vd på EUU och på Insu, blir ledamot i styrelsen för Insu och fortsätter som chef för avdelningen Utbildning och kompetens på Installatörsföretagen.

Insu Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter ägs av Installatörsföretagen och utbildar företag, industrier och organisationer som arbetar med elteknik, data/telecom, säkerhet, energidistribution, vatten/sanitet, kyl- och värmepumpsteknik och ventilation.

Få kvinnor vill bil VVS-montörer

Insu har cirka 50 anställda och har utbildningslokaler i Nyköping och Katrineholm. Företaget beräknar omsätta 85 miljoner kronor 2019.

Rekommenderade artiklar

Därför fick IUC:s vd gå

Ordföranden i IUC, Installatörernas Utbildningscentrum, kommenterar varför vd Marcus Andersson hastigt fått lämna sitt uppdrag.

Marcus Andersson ny vd på IUC

Marcus Andersson har anställts som vd vid Installatörernas Utbildningscentrum, IUC, i Katrineholm. Han kommer närmast från posten som administrativ chef vid JB Gymnasiet.

Hon blir ny chef på VVS-Branschens Yrkesnämnd

Charlotte Fryklund är ny verksamhetschef för VVS-Branschens Yrkesnämnd.– Det känns roligt och spännande. Jag ser fram emot att tillsammans med nya kollegor fortsätta att utveckla VVS-Branschens Yrkesnämnd, säger Charlotte Fryklund i en första kommentar.

Lindab-chef blir professor i Danmark

Göran Hultmark, utvecklingschef på Lindab i Farum, utnämns av Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) vid Aalborg Universitet Köpenhamn till adjungerad professor i ventilation.

Ny generaldirektör för YH-myndigheten

Regeringen har utsett Thomas Persson till ny generaldirektör för Myndigheten för yrkeshögskolan (YH-myndigheten). Han kommer närmast från en befattning som förvaltningschef i Stockholms stad och har innan dess haft samma post i Jönköpings och Lidköpings kommun.

Ny rektor på Refis

Claudia Marcks tillträdde som rektor på Refis, Rörentreprenörernas friskola i Stockholm, den 18 augusti. Hon har tidigare arbetat på Nacka Enskilda Gymnasium, en friskola i ungefär samma storlek som Refis.– Jag är färdigutbildad rektor med stort engagemang och mitt mål är att göra Refis till den bästa VVS-utbildningen i Sverige, säger hon via sms till VVS-Forum.

ÅF utbildar Charlotte Kalla

Konsultföretaget ÅF och Charlotte Kalla har träffat en överenskommelse om samarbete under de närmaste fyra åren. Samarbetet består av ett traditionellt sponsoravtal och en utbildningsdel som syftar till att förbereda Charlotte på ett liv efter idrottskarriären.

”Det tas på större allvar när personer från arbetslivet berättar”

Ska du sluta bocka nu?

El- och VVS-eleverna i topp bland yrkesprogrammen