Logga in

Därför fick IUC:s vd gå

Publicerad
31 maj 2018, 11:00

Ordföranden i IUC, Installatörernas Utbildningscentrum, kommenterar varför vd Marcus Andersson hastigt fått lämna sitt uppdrag.

Marcus Andersson har nyligen slutat som vd för IUC efter knappt fem år på posten. Ekonomichef Malin Arklöv har blivit tillförordnad vd.

Läs mer: Marcus Andersson ny vd på IUC

Bakgrunden till att Marcus Andersson fått lämna sitt uppdrag är planerna på en sammanslagning med ett annat utbildningsföretag, uppger IUC:s styrelseordförande Per Wilhelmsson.

– Vi har haft en diskussion om vilket ledarskap vi ser kommer behövas för att genomföra den sammanslagning som styrelsen hoppas kommer bli verklighet från och med 2019. Vi kom då fram till att Marcus kompetensprofil inte helt stämmer med den vi önskar se i den rollen. I valet mellan att vänta med att entlediga Marcus tills att alla beslut avseende sammanslagningen är tagna eller att entlediga honom omgående valde vi det senare, kommenterar han.

Läs mer: Nobben för branschens utbildningar

– Styrelsen i IUC ser ett stort behov av att utveckla verksamheten för att möta våra kunders skriande behov av kompetenta medarbetare. För att åstadkomma den förändring vi ser som nödvändig jobbar vi med ett scenario där samgående med ett annat utbildningsföretag är vårt huvudspår, förklarar Per Wilhelmsson.

Hösten 2017 offentliggjordes planerna på att bilda ett nytt utbildningsföretag genom att slå ihop IUC i Katrineholm och EUU i Nyköping. Efter att frågan utretts beräknades då att ett beslut skulle kunna fattas senast i maj. 

Rekommenderade artiklar

Nya utbildningbolaget Insu rekryterar vd

Marcus Andersson ny vd på IUC

Marcus Andersson har anställts som vd vid Installatörernas Utbildningscentrum, IUC, i Katrineholm. Han kommer närmast från posten som administrativ chef vid JB Gymnasiet.

Hon blir ny chef på VVS-Branschens Yrkesnämnd

Charlotte Fryklund är ny verksamhetschef för VVS-Branschens Yrkesnämnd.– Det känns roligt och spännande. Jag ser fram emot att tillsammans med nya kollegor fortsätta att utveckla VVS-Branschens Yrkesnämnd, säger Charlotte Fryklund i en första kommentar.

Lindab-chef blir professor i Danmark

Göran Hultmark, utvecklingschef på Lindab i Farum, utnämns av Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) vid Aalborg Universitet Köpenhamn till adjungerad professor i ventilation.

Ny generaldirektör för YH-myndigheten

Regeringen har utsett Thomas Persson till ny generaldirektör för Myndigheten för yrkeshögskolan (YH-myndigheten). Han kommer närmast från en befattning som förvaltningschef i Stockholms stad och har innan dess haft samma post i Jönköpings och Lidköpings kommun.

Ny rektor på Refis

Claudia Marcks tillträdde som rektor på Refis, Rörentreprenörernas friskola i Stockholm, den 18 augusti. Hon har tidigare arbetat på Nacka Enskilda Gymnasium, en friskola i ungefär samma storlek som Refis.– Jag är färdigutbildad rektor med stort engagemang och mitt mål är att göra Refis till den bästa VVS-utbildningen i Sverige, säger hon via sms till VVS-Forum.

ÅF utbildar Charlotte Kalla

Konsultföretaget ÅF och Charlotte Kalla har träffat en överenskommelse om samarbete under de närmaste fyra åren. Samarbetet består av ett traditionellt sponsoravtal och en utbildningsdel som syftar till att förbereda Charlotte på ett liv efter idrottskarriären.

”Det tas på större allvar när personer från arbetslivet berättar”

Ska du sluta bocka nu?

El- och VVS-eleverna i topp bland yrkesprogrammen