Logga in

Hon blir ny chef på VVS-Branschens Yrkesnämnd

Publicerad
1 okt 2013, 08:43

Charlotte Fryklund är ny verksamhetschef för VVS-Branschens Yrkesnämnd.
– Det känns roligt och spännande. Jag ser fram emot att tillsammans med nya kollegor fortsätta att utveckla VVS-Branschens Yrkesnämnd, säger Charlotte Fryklund i en första kommentar.

VVS Företagen och Byggnadsarbetareförbundet driver VVS-Branschens Yrkesnämnd gemensamt. Det partsgemensamma organet ansvarar bland annat för branschprovet som avslutar lärlingsutbildningen.

Charlotte Fryklund har tidigare bland annat arbetat i konkursade friskolekoncernen JB Education, Poolia och det egna företaget Veterankraft i Nacka/Värmdö. Hon börjar arbeta på deltid, men kommer successivt att gå över till heltid.

Rekommenderade artiklar

Nya utbildningbolaget Insu rekryterar vd

Därför fick IUC:s vd gå

Ordföranden i IUC, Installatörernas Utbildningscentrum, kommenterar varför vd Marcus Andersson hastigt fått lämna sitt uppdrag.

Marcus Andersson ny vd på IUC

Marcus Andersson har anställts som vd vid Installatörernas Utbildningscentrum, IUC, i Katrineholm. Han kommer närmast från posten som administrativ chef vid JB Gymnasiet.

Lindab-chef blir professor i Danmark

Göran Hultmark, utvecklingschef på Lindab i Farum, utnämns av Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) vid Aalborg Universitet Köpenhamn till adjungerad professor i ventilation.

Ny generaldirektör för YH-myndigheten

Regeringen har utsett Thomas Persson till ny generaldirektör för Myndigheten för yrkeshögskolan (YH-myndigheten). Han kommer närmast från en befattning som förvaltningschef i Stockholms stad och har innan dess haft samma post i Jönköpings och Lidköpings kommun.

Ny rektor på Refis

Claudia Marcks tillträdde som rektor på Refis, Rörentreprenörernas friskola i Stockholm, den 18 augusti. Hon har tidigare arbetat på Nacka Enskilda Gymnasium, en friskola i ungefär samma storlek som Refis.– Jag är färdigutbildad rektor med stort engagemang och mitt mål är att göra Refis till den bästa VVS-utbildningen i Sverige, säger hon via sms till VVS-Forum.

ÅF utbildar Charlotte Kalla

Konsultföretaget ÅF och Charlotte Kalla har träffat en överenskommelse om samarbete under de närmaste fyra åren. Samarbetet består av ett traditionellt sponsoravtal och en utbildningsdel som syftar till att förbereda Charlotte på ett liv efter idrottskarriären.

”Det tas på större allvar när personer från arbetslivet berättar”

Ska du sluta bocka nu?

El- och VVS-eleverna i topp bland yrkesprogrammen