Logga in

ÅF utbildar Charlotte Kalla

Publicerad
14 okt 2014, 13:59

Konsultföretaget ÅF och Charlotte Kalla har träffat en överenskommelse om samarbete under de närmaste fyra åren. Samarbetet består av ett traditionellt sponsoravtal och en utbildningsdel som syftar till att förbereda Charlotte på ett liv efter idrottskarriären.

Efter framgångarna i senaste OS, och med siktet inställt på Skid-VM i Falun, har Charlotte Kalla varit mycket påpassad men valde ÅF:s upplägg med en kvalificerad utbildning såsom bas. Hos ÅF ska Charlotte Kalla få möjlighet till en skräddarsydd utbildning som är baserad på kunskapen och kompetensen hos ÅF:s medarbetare, enligt ett pressmeddelande.

Sedan 2006 har ÅF häcklöparen och världsrekordhållaren Susanna Kallur bland sina anställda. ÅF och Charlotte Kalla ser flera möjligheter till samverkan och samarbete de två stjärnorna emellan.

– ÅF och Charlotte Kalla delar många viktiga värderingar, och vi kan med detta samarbete skapa en unik och ömsesidig nytta oss emellan. Precis som Sanna så är Charlotte en mycket kraftfull inspiratör, och hon kommer att bli en bra ambassadör för ÅF, säger Viktor Svensson, sälj- och marknadschef ÅF, i pressmeddelandet.

Charlotte Kalla säger:

– Tålamod och långsiktigt tänkande är viktiga ledord i min satsning, och det känns spännande att få chans att träffa likasinnade genom samarbetet med ÅF. Jag har också hört mycket positivt om ÅF genom Sanna Kallur. Det känns som ett stort plus att ÅF redan är invigda i de speciella krav och utmaningar som en elitidrottare ställs inför, samtidigt som jag är mycket glad och entusiastisk inför utbildningsdelen.

Rekommenderade artiklar

Nya utbildningbolaget Insu rekryterar vd

Därför fick IUC:s vd gå

Ordföranden i IUC, Installatörernas Utbildningscentrum, kommenterar varför vd Marcus Andersson hastigt fått lämna sitt uppdrag.

Marcus Andersson ny vd på IUC

Marcus Andersson har anställts som vd vid Installatörernas Utbildningscentrum, IUC, i Katrineholm. Han kommer närmast från posten som administrativ chef vid JB Gymnasiet.

Hon blir ny chef på VVS-Branschens Yrkesnämnd

Charlotte Fryklund är ny verksamhetschef för VVS-Branschens Yrkesnämnd.– Det känns roligt och spännande. Jag ser fram emot att tillsammans med nya kollegor fortsätta att utveckla VVS-Branschens Yrkesnämnd, säger Charlotte Fryklund i en första kommentar.

Lindab-chef blir professor i Danmark

Göran Hultmark, utvecklingschef på Lindab i Farum, utnämns av Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) vid Aalborg Universitet Köpenhamn till adjungerad professor i ventilation.

Ny generaldirektör för YH-myndigheten

Regeringen har utsett Thomas Persson till ny generaldirektör för Myndigheten för yrkeshögskolan (YH-myndigheten). Han kommer närmast från en befattning som förvaltningschef i Stockholms stad och har innan dess haft samma post i Jönköpings och Lidköpings kommun.

Ny rektor på Refis

Claudia Marcks tillträdde som rektor på Refis, Rörentreprenörernas friskola i Stockholm, den 18 augusti. Hon har tidigare arbetat på Nacka Enskilda Gymnasium, en friskola i ungefär samma storlek som Refis.– Jag är färdigutbildad rektor med stort engagemang och mitt mål är att göra Refis till den bästa VVS-utbildningen i Sverige, säger hon via sms till VVS-Forum.

Ska du sluta bocka nu?

El- och VVS-eleverna i topp bland yrkesprogrammen

Shamiela Cloete. Foto: Eva-Maria Fasth

Här vill fler unga kvinnor bli VVS-montörer