Logga in

Varannan damernas i installationsjätte

Publicerad
28 mar 2018, 11:20

En av de stora installatörernas styrelse blir jämställd då tre av fyra nya föreslagna ledamöter är kvinnor.

Som nya ledamöter i Instalco Intressenter föreslår valberedningen Carina Edblad, Per Leopoldsson, Carina Qvarngård och Camilla Öberg.

Läs mer: Här är branschföretagen som saknar kvinnor i styrelsen

Carina Qvarngård var 2015–2016 chef för affärsutveckling och marknad på Caverion. Hon arbetar i dag som seniorkonsult inom organisations- och affärsutveckling på Purple Ivy. 

Carina Edblad är i dag vd för Thomas Betong samt styrelseledamot i Hifab, NCC och Svenskt Näringsliv.

Camilla Öberg är sedan 2012 finansdirektör, CFO, i Cybercom Group och i dag också styrelseledamot i Wesc och Xvivo Perfusion.

Per Leopoldsson var CFO i Bravida 2005–2014. Han driver i dag Solavik Förvaltning samt är ledamot i fullmäktige för Fastighetsägarna i Stockholm. Per Leopoldsson är även styrelseledamot i försäkringsbolaget Brandkontoret, SBC och NAI Svefa samt styrelseordförande i Jernbro.

Valberedningen föreslår omval av de nuvarande styrelseledamöterna Olof Ehrlén och Johnny Alvarsson. Olof Ehrlén fortsätter enligt förslaget som styrelsens ordförande.

Läs mer: Hon styr Svedbergs

Lämnar styrelsen gör Anders Eriksson, vd för PoB:s Elektriska, Göran Johnsson, vd för Rörgruppen, Peter Möller, styrelseordförande för FSN Capital Partners och Kennet Lundberg.

Instalcos årsstämma äger rum den 8 maj.