Logga in

Ny miljardsatsande koncern gör första förvärvet

Publicerad
5 feb 2021, 15:26

Tidigare affärsområdeschef på Instalco är vd och en av fyra huvudägare i installationskoncernen Ipart.

Ipart köper VS-bolaget Ulvsby Rör i Karlstad med åtta anställda. Ulvsby Rör bedriver service och mindre entreprenader främst åt privata fastighetsägare i Karlstad med omnejd. Det brutna räkenskapsåret 2018/2019 omsatte bolaget cirka 14 miljoner kronor.

– Ulvsby Rör har de senaste åren haft en bra tillväxt och kompletterar våra nystartade bolag på ett mycket bra sätt, säger Klas Larsson, vd och en av fyra huvudägare i Ipart, i ett pressmeddelande.

Currentums första förvärv blev värmländska VS-bolag: ”Tillsammans planerar vi för expansion i hela landet”

De tidigare ägarna till Ulvsby Rör, Henrick Norén, Richard Norling och Andreas Nilsson, kommer fortsätta att driva bolaget som tidigare. De blir också som en del i affären delägare i Ipart.

– Vi är väldigt glada att få in Ulvsby Rör i koncernen. Med sina duktiga anställda och framåtanda så kommer vi att dra nytta av många synergier, säger Klas Larsson.

Klas Larsson var fram till i höstas affärsområdeschef för Instalco Väst och är en av grundarna till LG Contracting, som Instalco köpte 2015.

Han utmanar sin tidigare arbetsgivare: ”Stan är stor nog för två”

– Jättekul att få komma med i Ipart, vi tror att det kommer att utveckla oss både som företag och personer, säger Richard Norling, Ulvsby Rör.

Sedan tidigare ingår elbolaget SP-Gruppen samt nystartade Rörinstallationer och Klimatentreprenad i Ipart, alla med basen i Karlstad.

SP-Gruppen omsatte 128 miljoner kronor med drygt 50 anställda 2019. Kontor finns förutom i Karlstad även i Göteborg, Skövde, Säffle, Arvika, Örebro och Falun.

Därför vill Traderagrundaren köpa fler installatörer: ”Finns många bra företag där ute som passar oss”

Övriga huvudägare i Ipart är SP-Gruppens Leif Fransson, Magnus Fredriksson och Roger Syversson.

– Vårt mål är att senast 2023 nå 1 miljard kronor i omsättning, säger Klas Larsson till VVS-Forum.