Logga in

Bravida förlorar regionchef

Publicerad
28 jun 2019, 10:05

Greger Gunnarsson ska leda riskkapitalägd ventilationssatsning i Sverige.

Greger Gunnarsson_AirteamGreger Gunnarsson har utsetts till vd för Airteam Sverige. Han kommer närmast från rollen som regionchef för VVS Stockholm på Bravida och tillträder tjänsten senast i december i år.

Under sin tid på Bravida har Greger Gunnarsson bland annat varit med om att förvärva och fusionera Björnbergsgruppen in i Bravida samt att utveckla och expandera företagets ventilationsservice i Stockholm.

Airteam köper Creovent och Thorszelius – Omsätter 235 miljoner

– Det finns stor potential att utveckla Airteam ytterligare genom organisk tillväxt på befintliga marknader, förvärv och internationell expansion. Den svenska verksamheten består sedan början av året av tre dotterbolag med geografisk närvaro i den expansiva Mälardalsregionen. Med Greger ombord kommer fokus i Sverige ligga på nationell expansion genom en kombination av organisk tillväxt och utvalda strategiska förvärv, säger Peter Wallin på riskkapitalbolaget Ratos.

Danska Airteam etablerar sig i Sverige – Köper Luftkontroll Energy i Örebro

Ratos blev majoritetsägare i danska Airteam 2016, som är en leverantör av klimat- och ventilationslösningar. Försäljningen för rullande tolv månader per 31 mars i år uppgick till cirka 700 miljoner danska kronor.