Logga in

Installatör och teknikkonsult i topp

Publicerad
9 nov 2017, 08:51

Ett av landets största installationsföretag och ett teknikkonsultföretag tillhör Sveriges bästa arbetsgivare. Allt enligt Universums undersökning ”Sveriges Bästa Arbetsgivare”.

När civilingenjörer får betygsätta sin arbetsgivare placerar sig teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren på första plats i kategorin medelstora företag.

Installatörsföretag på topplista över bästa arbetsgivare

Installationsföretaget Bravida hamnar på nionde plats när ”young professionals” (akademiker, upp till åtta år efter examen) bedömer sin nuvarande arbetsgivare.

”Vi är otroligt stolta över den här placeringen. Det är extra glädjande eftersom resultatet bygger på våra medarbetares bedömning. Det är ett bevis på att Bravida är ett företag man trivs på och utvecklas inom.”

Ingegerd Engquist, koncern HR-chef, Bravida

Medarbetarna betygsätter arbetsgivaren utifrån kriterierna intern identitet, nöjdhet och vilja att rekommendera sin arbetsgivare samt lojalitet.

– Vi är otroligt stolta över den här placeringen. Det är extra glädjande eftersom resultatet bygger på våra medarbetares bedömning. Det är ett bevis på att Bravida är ett företag man trivs på och utvecklas inom, säger Ingegerd Engquist, koncern HR-chef, Bravida, i ett pressmeddelande.

Konsultföretag i topp på ingenjörers önskelista

Teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren har vid tre tidigare tillfällen blivit branschen bästa arbetsgivare och nu har man tagit ännu ett steg och blivit bäst bland alla medelstora företag.

– Vi är otroligt glada över att hamna i topp bland alla deltagande medelstora företag och samtidigt hålla kvar platsen som branschen bästa arbetsgivare. Det känns extra roligt att vi dessutom börjar se resultat av vårt deltagande externt då vi i år hamnar på topp 100 bland attraktiva arbetsgivare bland civilingenjörer Young professionals. Vi vill sända ett stort tack till alla våra medarbetare som varje dag ser till att hålla vårt företag på topp, säger Agneta Lundén-Hjält, personalchef på Bengt Dahlgren.

HR-strateg på installationskoncern prisas

FAKTA/SVERIGES BÄSTA ARBETSGIVARE

  • Sveriges bästa arbetsgivare genomförs bland de deltagande företagens egna medarbetare som bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån tre faktorer:
  • Intern identitet: hur bra medarbetarna anser att deras arbetsgivare levererar vad gäller arbetsgivarens rykte och image, jobbegenskaper, människor och kultur samt ersättning och möjlighet att avancera.
  • Nöjdhet: hur nöjda medarbetarna är med sin arbetsgivare utifrån ett helhetsperspektiv.
  • Lojalitet: hur benägna medarbetarna är att stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare.
  • De utvärderade arbetsgivarna rankas baserat på summan av de tre delarna. 2017 års undersökning genomfördes mellan juni och september av Universum i samarbete med de olika arbetsgivarna samt olika partners.