Logga in

Hårdbromsning för sprinklergasell

Publicerad
27 jun 2017, 10:57

“Jag ser positivt på det, annars skulle jag inte inlett rekonstruktion”, det säger det västsvenska bolagets vd.

Snabbväxande Homesafe Scandinavia AB har inlett en företagsrekonstruktion. Vd Marie Engström är hoppfull om en lösning innan veckan är slut.

Homesafe Scandinavia AB med säte i Stenkullen i Västra Götaland inledde företagsrekonstruktion den 21 juni. Vd Marie Engström kommenterar det för VVS-Forum.

– Vi har inlett rekonstruktion på grund av likviditetsproblem.

Jag ser väldigt positivt på det här, annars skulle vi inte ha inlett en rekonstruktion.

Marie Engström, vd Homesafe Scandinavia AB.

Bolaget som är specialister på boendesprinkler omsatte 28 miljoner kronor och sysselsatte 24 personer under 2015, som är det senast redovisade räkenskapsåret. Vd Marie Engström berättar att hon ser hoppfullt på framtiden för bolaget och att räddningen kan komma i slutet av veckan.

– Jag ser väldigt positivt på det här, annars skulle vi inte ha inlett en rekonstruktion.

Homesafe Scandinavia som också är känt som Homesafe sprinkler var så sent som i december med på Dagens Industris gasellista över småbolag med snabb tillväxt. Omsättningen ökade med 206 procent mellan 2012 och 2015. Det gör det till det trettionde snabbast växande installationsbolaget när man bryter ut dem från den totala listan. Cirka 90 företag i installationsbranschen var med på DI:s lista, se alla installationsgaseller i vår artikel från december.

Dagens Industris lista över så kallade gaseller, snabbväxande småbolag har flera kriterier. Omsättningen ska vara minst 10 miljoner kronor och finanserna ska vara sunda. Alla krav som ställs på bolagen kan man läsa här: fakta.gasell.di.se.