Logga in

Bad & Värmemedlem i konkurs: ”Jag ringde alla kunderna samma kväll och informerade”

Publicerad
30 okt 2023, 06:02
| Uppdaterad
31 okt 2023

Vd:n berättar om varför han begärde VVS-företaget i konkurs efter 14 år.

Skånska Bad i Helsingborg försattes i konkurs den 24 oktober vid Helsingborgs tingsrätt. Vid konkursen hade företaget 14 anställda.

Läs också:
Familjeföretag med flera badrumsbutiker i konkurs

2016:
Skånska Bad går in i Bad & Värme

Skånska Bad är sedan 2016 medlem i Bad & Värme och har en badrumsbutik. Företaget är främst inriktat på renovering av badrum och våtutrymmen med egna VVS-montörer, elektriker, snickare och plattsättare.

2022 omsatte Skånska Bad cirka 29 miljoner kronor med 18 anställda. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på 1,2 miljoner kronor.

– Det har varit en vikande entreprenadmarknad och minskad efterfrågan sedan ett år tillbaka, Personalstyrkan har minskat successivt de senaste tolv månaderna. Vi satt med en stor butikslokalyta där hyran inte gick att omförhandla tillräckligt fort, berättar företagets vd Peter Ensgård.

Det fanns en godkänd rekonstruktionsplan men han såg att efterfrågan och orderstock minskade kraftigt.

– Därefter tog jag beslutet att ansöka om att försätta bolaget i konkurs efter 14 år.

Företaget får möjlighet att slutföra de sista sex påbörjade badrummen så att kunderna inte blir lidande, uppger Peter Ensgård.

– Jag ringde alla kunderna samma kväll som konkursen och informerade dem. De var oerhört tacksamma för att vi fullföljer deras badrumsrenovering, säger han och tillägger:

– Jag känner ett stort medlidande med all underbar personal med familjer som blir lidande. Tack till alla kunder, personal, leverantörer för det förtroende och samarbete som vi har haft under alla år. Over and out från Skånska Bad AB.

Läs också:
Skånsk VVS-installatör i konkurs efter kalkylmissar

Eva Müller-Hansen på Wesslau Söderqvist Advokatbyrå i Helsingborg har utsetts till konkursförvaltare.