Logga in

Henrik Nygård avgår som chefredaktör

Publicerad
5 apr 2017, 08:01

”Nu går det redaktionella arbetet in i en ny fas, genom sammanslagningen med systertidningen VVS-Forum och därmed är tidpunkten lämplig för en ny chefredaktör att ta över.”

Henrik Nygård har slutat på Installatörsföretagen där han varit chefredaktör för både Elinstallatören och VVS-Forum. Han startade sin bana som chefredaktör på Elinstallatören 2005.

– Efter tolv år som chefredaktör för Elinstallatören är det nu dags för mig att lämna över stafettpinnen till en ny publicist. Det har varit tolv fantastiska år och det roligaste jobb som jag har haft, hittills. Men nu går det redaktionella arbetet in i en ny fas, genom sammanslagningen med systertidningen VVS-Forum och därmed är tidpunkten lämplig för en ny chefredaktör att ta över, säger Henrik Nygård.

– Henrik har varit högt uppskattad på våra tidningar och gjort ett bra arbete med att utveckla Elinstallatören till en ledande branschtidning samt startat förändringsarbete för gemensam redaktion med VVS-Forum.  Jag riktar därför ett varmt tack till Henrik för hans stora och värdefulla bidrag under alla dessa år, säger Jan Siezing, vd för Installatörsföretagen.

– Installatörsföretagen genomgår en stor förändringsresa just nu där vi arbetar för ett samgående av EIO och VVS Företagen. Detta påverkar givetvis även våra tidningar på olika sätt. I samförstånd tillsammans med Henrik har vi därför kommit fram till att en gemensam redaktion för VVS-Forum och Elinstallatören bäst leds av en chefredaktör utan historia från någon av tidningarna. Nu inleds arbetet med hitta en ny chefredaktör som ska fortsätta det förändringsarbete som Henrik har på påbörjat, avslutar Jan Siezing.

– Jag är väldigt stolt över tiden på Elinstallatören och det arbete som redaktionen har uträttat. För att nämna några saker så har upplagan mer än dubblerats, tidningen är fortsatt lönsam, vi har vuxit enormt digitalt, tagit över Facebook-gruppen Elfel och startat tv-programmet Elstudion. Jag önskar redaktionen och alla duktiga medarbetare där all lycka till i det fortsatta utvecklingsarbetet.

Arbete med att finna en ny chefredaktör för denna spännande resa har inletts. Tills vidare går Gunilla Argården in som tillförordnad chefredaktör.