Logga in

Han startade eget i Pajala: ”Har varit fullt upp sedan starten”

Publicerad
7 aug 2023, 09:32

Mattias Wahlberg har startat enmansföretaget PWR VVS AB i Pajala efter att ha jobbat nästan åtta år som projektledare i Stockholm på Bravida och senast på Nytorps Rör.

Varför har du startat eget i Pajala?

– Jag är uppvuxen här och ville flytta tillbaka för att komma nära mina föräldrar, syskon och släktingar. Jag hade sedan länge planerat att köra eget som rörmokare någon gång. Nu blev det rätt tillfälle att göra det.

Sture Söderström i Lannavaara:
”Jag är numera den ende i den här landsändan som har kylbehörighet”

Comfort förvärvar i Norrland:
”Tidigare har jag aldrig tänkt tanken på att sälja”

Hur kom det sig att det var läge nu?

– Jag har en son som flyttade med sin mamma till Västerås förra året. Därmed försvann en stor del av kopplingen till Stockholm och det var då jag började fundera på att flytta hem. Jag var här på semester fyra veckor förra sommaren och pratade mycket med min pappa om mina planer. Det var då jag bestämde mig och sedan startade vi PWR VVS AB som ett dotterbolag till hans byggfirma PWR Allbygg.

Hur har det gått hittills?

– Det har varit fullt upp sedan starten 1 maj. Jag har fått ett treårigt ramavtal med Pajala Bostäder, som även har driften av de kommunala fastigheterna, och gör mycket jobb åt dem. Jag har också uppdrag hos privatkunder, föreningar och campingar. För privatkunderna är det mycket jordvärmepumpar och några nybyggda hus, även i grannkommunerna.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har arbetat som projektledare de senaste tolv åren, tio år på Bravida i först Luleå och från 2015 i Stockholm, därefter två år på Nytorps Rör. Dessförinnan arbetade jag som rörmontör i 7,5 år, två år på Lennarts VVS-tjänst i Gällivare och 5,5 år på Bravida i Luleå.

Vilka är framtidsplanerna?

– Det beror lite på hur det utvecklar sig framöver. Blir det mycket jobb behöver jag nog anställa en rörmokare för att hinna med, men det är inte så lätt att få tag på. Det händer mycket i Pajala nu tack vare gruvan här och det gör att många vågar investera.

Läs också:
8 saker att ha koll på om du vill starta eget

Saknar du något från Stockholm?

– Kollegorna, en del av dem från Bravida men största delen från Nytorps Rör.