Logga in

Teknikkonsult energieffektiviserar Karlshamnsbostäder

Publicerad
9 dec 2016, 12:59

Karlshamnsbostäder, Karlshamns kommunala bostadsbolag, har anlitat en teknikkonsult för att höja teknisk status och effektivisera energianvändningen i 140 000 m² bostäder och lokaler.

Projektet drivs i totalentreprenadform med Rejlers Energiprojekt som totalentreprenör. Uppdraget omfattar bland annat åtgärder för ventilationssystem, värmedistributionssystem, uppgradering av styrsystem, byte av fönster, tilläggsisolering och energioptimering.

– Vi ser med glädje fram emot att arbeta tillsammans med Karlshamnsbostäder i projektet. Detta arbetssätt är verkligen en fantastisk möjlighet för större fastighetsägare att ta ett rejält grepp om att sänka sin energianvändning samtidigt som deras tekniska system graderas upp ”på köpet”. Vi på Rejlers är med och ansvarar för hela kedjan, från analys av fastighetsbeståndet och genomförande av åtgärdsentreprenaderna till uppföljning och optimering i driftsfasen, säger Per Sjöbom, vd för Rejlers Energiprojekt, i ett pressmeddelande.

Ordervärdet är cirka 50 miljoner kronor och projektet beräknas starta med analyser i början av 2017. Genomförande av åtgärdsentreprenaderna beräknas starta 2018. Rejlers Energiprojekt har option på ytterligare cirka 20 000 m².