Logga in

Här bygger rörföretagets fastighetsbolag ny butik till Ahlsell

Publicerad
22 sep 2022, 15:40
| Uppdaterad
26 sep 2022

Samarbetet VVS-företag och grossist hittar nya vägar. När Ahlsell behöver nya lokaler byggs de av ett dotterbolag till Ivab, Infjärdens Värme.

Ivab Fastigheter bygger tillsammans med BD Bygg ett nytt kontor och butik till Ahlsell på Backens industriområde i Piteå. Den nya fastigheten byggs på Ivabs befintliga tomt på Fläktgatan. Markytan på cirka 8 000 kvadratmeter upplåts till byggnaden på 3000 kvadratmeter som ska hyras ut till Ahlsell. Beräknad inflyttning är senhösten 2023,

Läs också:
Hon blir ny vd för 75-åriga familjeföretaget Ivab i Piteå

Läs också:
Rikstäckande uppstickargrossist öppnar butik

För rörkoncernen Ivabs dotterbolag Ivab Fastigheter blir det första externa bygget som fastighetsbolag, Tidigare har det bara handlat om byggnader för Ivabs egna verksamheter.

Bygget för Ahlsell innebär en utveckling av tomten som tidigare har använts till avställnings- och lagerytor för Ivab sedan 1960-talet. Tanken är att hela tomten ska bli vackrare och
trevligare med bland annat trädplanteringar samt genomtänkta in- och utfarter som underlättar för kunder och godstransporter.

– Det är mycket folk som rör sig på Backens affärsområde och detta kommer definitivt göra hela kvarteret mer attraktivt, både för oss som jobbar här och kunder som besöker Ivab och Ahlsell. För oss är det väldigt positivt och roligt att genomföra. Inte bara att det utvecklar Ivab Fastigheter utan lika mycket att vi får Ahlsell som hyresgäster, säger Linnea Hedlund, vd för IVAB Fastigheter i ett pressmeddelande-

Ahlsell växer och hade sett över möjligheterna att bygga ut den nuvarande lokalen i Piteå.

– Men när detta förslag kom upp kändes det rätt. I och med nya lokalen kommer vi förbättra tillgängligheten för kunderna i och med mer plats för fler och nya produkter, större parkering och utegård. Det finns även en fördel med att bygga nytt modernt koncept där vi även kan tänka och utforma lokalen optimalt efter vår verksamhet och våra hållbarhetskrav. säger Sara Christoffersson, regional försäljningschef Butik, Övre Norrland på Ahlsell.

Den nya fastigheten kommer förberedas med bland annat elbilsladdning och högre bärighet på taket för att ge möjlighet till eventuell framtida solel.

– Vi är glada att få bygga den här fastigheten tillsammans med BD Bygg, två lokala och familjeägda företag med lång erfarenhet inom respektive bransch. För BD Bygg är detta bygge ett i mängden, men för Ivab Fastigheter är det en början på något nytt för bolagets framtidsplaner, säger Linnea Hedlund.

Läs också:
Självbetjäning i grossistbutiken underlättar installatörens vardag

Ivab Fastigheter bildades 2017. Bolaget har fastigheter i Piteå, Gällivare, Holmsund, Tierp, Uppsala, Sala, Köping, Hede, Kristianstad och Hässleholm.