Logga in

Så mycket växte grossistmarknaden under tredje kvartalet

Publicerad
10 okt 2016, 11:15

Svenska Rörgrossistföreningen VVS (RGF) presenterar nu försäljningssiffrorna för årets tredje kvartal. 

Försäljningen för medlemmarna i RGF ökade under tredje kvartalet med 4,6 procent jämfört med samma period 2015. I Göteborg var ökningstakten 6,4 procent och i Stockholm 2,4 procent. Det var samma antal faktureringsdagar som förra året, 66.

Under andra kvartalet i år var ökningen 11,6 procent.

– Känslan är att det startade lite trögare i augusti med både senare semestrar och vackert väder, men det går inte att säkerställa statistiskt. Byggmarknaden är fortfarande stark och flaskhalsarna är i huvudsak montörbrist och lång uppstartsprocess för byggarna. Takten i ROT-marknaden är något svagare än i början av 2016, kommenterar RGF:s vd Mats Rosman.

Medlemsföretagens totala fakturerade omsättning var under tredje kvartalet i år cirka 3 577 miljoner kronor. Motsvarande siffra förra året var 3 433 miljoner kronor.

Den totala försäljningen under årets nio första månader är cirka 11 064 miljoner kronor, en ökning med ungefär 7,7 procent jämfört med samma period förra året.

Statistiken baseras på den totala fakturerade omsättningen av RSK-nummersatta produkter för RGF:s medlemmar Ahlsell, Bra Gross, Dahl, John Fredrik, Onninen, Rörpojkarna, Solar Sverige och Värmematerial VVS.