Danskt bioteknikföretag anlitar svensk konsultjätte

Publicerad 24 aug 2016, 10:03

När det danska bioteknikföretaget CHR Hansen moderniserar produktionsanläggningen i Roskilde anlitas en stor svensk teknikkonsult. Uppdraget är värt cirka 52 miljoner kronor. 

ÅF har fått ett helhetsåtagande vid moderniseringen av CHR Hansens fabrik i Roskilde. Anläggningen producerar probiotika som används i livsmedels- och läkemedelsindustrin.

– Med en modern produktionsanläggning uppfyller vi kraven på högre kapacitet från våra kunder. ÅF:s kompetens och erfarenhet av liknande projekt gör dem till det bästa valet som samarbetspartner, säger Esben Terstrup, produktionsdirektör på CHR Hansen i ett pressmeddelande från ÅF.

Avtalet omfattar installation av en komplett fermenteringslinje inklusive utrustning för uppströms- och nedströmsprocesser. ÅF ansvarar för projektledning, processdesign, elektrisk design, installation, driftsättning samt kvalitetssäkring av nödvändiga komponenter.

Den nya produktionsanläggningen väntas vara färdig i november 2017. Projektet drivs från ÅF:s kontor i danska Herlev med ingenjörer från både Danmark och Sverige.