Umia startar verksamhet även i Stockholm

Publicerad 10 jun 2016, 09:54

Umia fortsätter sin expansion genom att starta verksamhet även i Stockholm.
– Vår etablering på nya orter har slagit mycket väl ut. Orderstockarna växer snabbt. Vi tror på lokalt engagemang, samverkan mellan teknikområden och tydliga mål. Det funkar på våra andra platser i Sverige och kommer att bli lika bra i Stockholm, säger Martin Hörnquist, vd för Umia Sweden, i ett pressmeddelande.

Umia-koncernen har sedan tidigare verksamhet i Umeå, Luleå, Uppsala och Malmö.

– Det har visat sig att vår unika arbetsmetodik, Umiamodellen, uppskattas av både kunder och medarbetare. Det fungerar mycket bra i Umeå där vi startade verksamheten 2010 och växte snabbt, så vi har hela tiden känt att det måste finns fler platser med liknande förutsättningar och lika engagerade personer som kan driva vårt koncept. Hög kompetens och att samverka över teknikgränserna för att leverera de mest optimala teknik- och energilösningarna är vårt stora framgångsrecept, säger Martin Hörnquist.

Sedan starten har Umia vuxit från fyra medarbetare till närmare 300 runt om i landet. Nyetableringarna görs vi lokala dotterbolag som delägs av koncernbolaget Umia Sweden.

– Engagerade och branschkunniga delägare som är operativa i de lokala bolagen är grunden i verksamheten. Det viktigaste för oss när vi går in på en ny marknad, är att hitta rätt nyckelpersoner och delägare som inser kraften i vår arbetsmetodik, säger Martin Hörnquist.

Umia levererar installationslösningar inom energi-, el-, fläkt-, rör-, regler- och sprinklerteknik.