Nominera kollega till Arbetsmiljöstipendiet

Publicerad 21 mar 2016, 11:23

Fram till 31 maj går det att nominera arbetskamrater till Prevents arbetsmiljöstipendium. Stipendiet delas ut vartannat år till personer verksamma i privata företag som aktivt arbetat för att utveckla och förbättra arbetsmiljön.

– Det finns så många riktigt duktiga arbetsmiljömänniskor i vårt land. Att lyfta fram några av dem och visa vad de gjort på det här området och samtidigt ge dem lite uppskattning, det är värdefullt för många, säger Maria Schönefeld, vd på Prevent, i ett pressmeddelande.

2014 kom ett drygt 50-tal nomineringar från anställda och arbetsgivare på företag runt om i landet.

– Nytt för i år är att vi delar ut stipendiet på den berörda arbetsplatsen. På det sättet kan vi bättre visa hur verksamheten konkret påverkats och dessutom blir det ju lite fest även för de andra på arbetsplatsen, säger Maria Schönefeld.

Stipendiesumman är på 30 000 kronor, fördelat på två stipendiater. Tanken är att pengarna ska användas till utbildning inom arbetsmiljöområdet. Sista dag för nominering är 31 maj och vinnarna utses i början av hösten.

Juryn som behandlar förslagen består av Prevents vd Maria Schönefeld, Anna Bergsten, Svenskt Näringsliv, Christina Järnstedt, LO, och Eva Karlsson Aldvin, PTK.