Hilti rankat som Sveriges bästa arbetsplats

Publicerad 23 mar 2016, 15:43

Det internationella organisationsutvecklingsföretaget Great Place to Work har publicerat den fjortonde årliga listan över Sveriges bästa arbetsplatser. Bland stora organisationer med 250 eller fler medarbetare kommer verktygsföretaget Hilti på första plats för tredje året i rad. Konsultföretaget Tyréns deltog i år för första gången och kom på sjätte plats i samma kategori.

På Hilti sker ett aktivt arbete för att komma bort från den machokultur, som många anser är vanlig i byggbranschen, uppger Hilti i ett pressmeddelande. Det sker genom ett kontinuerligt engagemang för mångfald och inkludering.

Enligt Great Place to Works undersökning anser 95 procent av Hiltis medarbetare att man behandlas likvärdigt oavsett ålder, ursprung, kön eller sexuell läggning. 92 procent av de nyanställda medarbetarna stannar kvar i mer än två år från den dagen de anställs. Bland de kvinnliga medarbetarna är siffran 94,3 procent.

– Att toppa listan tredje året i rad är helt fantastiskt. Det bekräftar att vårt intresse för människor och det kontinuerliga arbetet med vår företagskultur som en del av vår affärsstrategi lönar sig, säger Ida Janghed, HR-direktör på Hilti Svenska AB

Ett hederspris för årets HR-personlighet tilldelades samtidigt Ulf Kvarnbro, utbildnings- och kulturansvarig på Hilti Svenska AB.

Tyréns deltog i år för första gången i rankingen av Sveriges bästa arbetsplatser och kom på sjätte plats i kategorin stora organisationer.

”I en bransch där personalomsättningen är relativt hög är det viktigt att attrahera och behålla sina medarbetare. Tyréns har fokuserat på tydliga karriärvägar och utvecklingsmöjligheter i kombination med gemensamma sociala aktiviteter”, skriver Tyréns i ett pressmeddelande.

Se hela listan för stora organisationer>>