Logga in

”Jag var helt förlamad”

Publicerad
11 jun 2019, 07:00

För drygt nio månader sedan gjorde kraschen honom förlamad. Nu har projektchefen Johan Svensson cyklat Halvvättern, 150 km, på fem timmar.

– Det gick bra, trots att det var väldigt blåsigt. Vi var ett gäng kompisar som körde in på strax under fem timmar. Det är helt okej, säger Johan Svensson, projektchef hos Sandbäckens.

Video: Se Johan Svensson berätta själv

Johan Svensson är ingen nybörjare på cykel. Han har tävlat och cyklat Vätternrundan 17 gånger. Och det var i höstas under cykelträning den dramatiska olyckan hände.

– De vurpade framför mig och jag hann inte väja utan körde in i dem. Jag flög med huvudet före, och tog emot mig med huvudet. Initialt var jag helt förlamad, berättar han. 

Det blev ambulansfärd till sjukhus och där blev han kvar i fem veckor. Efter detta följde sjukskrivning med rehabilitering. Arbetsförmågan är fortfarande nedsatt.

– Det har blivit vissa men efter detta. Jag är fortfarande lite stel i nacken men det är något jag får jobba på, säger Johan Svensson.

Den ryggmärgsskada han ådrog sig vid olyckan är bestående och medför nervsmärtor. Funktionen på vänster sida av kroppen är också nedsatt. Det går att träna upp till viss del. 

– Jag är ändå väldigt glad att det stannade där. De första veckorna trodde jag att jag skulle få åka rullstol resten av livet.