Logga in

En dröm blir uppfylld hos cyklisterna

Publicerad
10 maj 2019, 11:15

Den miljömedvetne VVS-installatören prisnominerad för andra året i rad. Samtidigt satsar företaget stort på personalen.

Alexander Ulgården. Foto: Cyklande RörmokarenDet har gått bra för Cyklande Rörmokaren sedan VVS-Forum uppmärksammade företaget 2017. Första pris i Årets Hantverkare förra året i klassen medelstora företag och nu är de finalister igen.

– Det går väldigt bra, vi har expanderat kraftigt. Nu är vi ett tiotal personer och har flyttat kontoret till Gamla Stan, centralt i Stockholm, säger Alexander Ulvgården, medgrundare till Cyklande Rörmokaren.

Se video om Cyklande Rörmokaren

Varför blir just Cyklande Rörmokaren nominerad igen?

– Jag tror att det beror på att vi satsar mycket på vår kundvård och ger dem det lilla extra. Vi uppmärksammar dem och ger dem snabba svar. Till exempel försöker vi svara på alla mejl inom ett dygn, säger Alexander Ulvgården.

Tar inte bilen till jobbet

Hur har vintrarna på cykeln varit?

– Det har inte varit några direkta problem, överlag har det fungerat väldigt bra. Det har varit lite svårt i förorterna ibland, när det inte varit ordentligt plogat. Men det var bara ett par gånger jag reagerade på det, säger Hugo Wolgers, Cyklande Rörmokarens andra medgrundare.

Stockholm Stad har de senaste åren satsat på så kallad sopsaltning. Det har underlättat mycket, menar Hugo Wolgers.

– Framför allt inne i stan märktes det verkligen, men de har inte använt så mycket saltning i förorterna.

Det är inte bara transportsättet som utmärker Cyklande Rörmokaren.

– Vi satsar på sex timmars arbetsdag under tre månader. Det är en sak som jag länge drömt om att kunna införa – och få att fungera, säger Hugo Wolgers.