Logga in

Solfångarsystemet på Villa Tim prisbelönat

Publicerad
26 jun 2015, 00:03

Det kombinerade solfångar- och värmepumpsystemet Hyss (Hybrid Solar System) på Villa Tim i Löddeköpinge utanför Lund, som VVS-Forum tidigare skrivit om, är en av vinnarna till priset Skåne Solar Award, som delades ut av föreningen Solar Region Skåne nyligen. Den andra vinnaren är AF Bostäder för en solcellsinstallation på studentboendet Bokompakt i Lund. 

Vinnarna tog emot priset vid Skånes Energiting, som arrangerades av Energikontoret Skåne på en konferensanläggning i Malmö nyligen. Skåne Solar Award delas ut av föreningen Solar Region Skåne i samarbete med Eon Värme och Serviceförvaltningen Malmö stad.

Skåne Solar Award delas ut i två kategorier: Årets solcellsanläggning och Årets solfångaranläggning.

Juryn prisade fastighetsägaren Tim Roskvists kombinerade solfångar- och värmepumpsystem i Villa Tim i Löddeköpinge för att den är ”väl integrerad i husets takarkitektur”, och att den ”tillvaratar solenergin både för tappvarmvatten och uppvärmning”.

– Vi är väldigt glada och stolta för två så värdiga vinnare av priset. I år har vi fått in väldigt många bra förslag till tävlingen och det vittnar om att solenergin växer i Skåne, säger Hanna Claesson, ordförande i Solar Region Skåne, i ett pressmeddelande.