Logga in

Kritiserad och utskälld

Publicerad
21 okt 2015, 10:41

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH), har länge stått i skottgluggen för installationssektorns missnöje för att utbildningar som leder till jobb får avslag. I kommande nummer av VVS-Forum svarar myndighetschefen Thomas Persson på kritiken.

– Min uppgift är att ta hänsyn till alla branscher, försvarar sig Thomas Persson och tilllägger att VVS-, kyl- och ventilationsutbildningar ändå är kraftigt prioriterade i förhållande till exempelvis spa-utbildningar.

Läs intervjun med Thomas Persson i nya numret av VVS-forum (11/2015) med utgivning den 23 oktober eller i vår e-tidning här. Och här kan du teckan en prenumeration.

Rekommenderade artiklar

Akut brist på yrkeslärare

Nobben för branschens utbildningar

VVS-programmet bland dem som ger bäst jobbchans

Yrkeskompassen leder unga till jobb

Arbetsförmedlingen har inför det förestående gymnasievalet uppdaterat sin informationstjänst Yrkeskompassen. Den visar att behovet av VVS-montörer och VVS-ingenjörer är mycket stort och att utsikten för att få jobb är väldigt goda i dag men också på både fem och tio års sikt.

Uppgivenhet blandat med glädje

Reaktionerna från organisationerna inom VVS- och kylområdet präglas i dag av både glädje och uppgivenhet efter gårdagens besked om beviljade utbildningar inom Yrkeshögskolan. 

Miljardsatsning på validering ska ge flyktingar jobb

BUDGET 2016. Regeringen inför den första oktober en valideringsreform som beräknas kosta drygt en miljard kronor under fyra år. Tanken är att samla information om vad olika utbildningar innehåller och på vilken nivå de ligger. – Det ska underlätta arbetet och stimulera utvecklingen av validering, säger gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S), i en pressrelease från regeringskansliet.

Byggeffektivitet kan bli nytt forskningscentrum på KTH

Centrum för byggeffektivitet kommer ett nytt forskningscentrum att heta – om det blir verklighet. Enligt långt gångna planer ska centrat finnas på Kungliga tekniska högskolan (KTH) i Stockholm, erfar VVS-Forum. – Vi undersöker nu vilken roll installationsbranschen ska ha, säger Magnus Everitt på VVS Företagen, som håller i projektet.

Riksrevisionen: ”Utbilda fler yrkeslärare”

”Ska vi utbilda till arbetslöshet?”

Fler tjejer vill bli VVS-montörer