Logga in

Nationellt Renoveringscentrum får webbportal

Publicerad
2 sep 2014, 13:11

Svensk Byggtjänst och Nationellt Renoveringscentrum för Bebyggelse har nu undertecknat ett samarbetsavtal. Nya informations- och kunskapstjänster ska bli tillgängliga via en webbportal i början av 2015.

De första nya digitala tjänsterna ska innehålla information från forskarvärlden och annat kostnadsfritt material från Renoveringscentrum. Därutöver kommer Svensk Byggtjänst att erbjuda fördjupade och anpassade betaltjänster.

– Svensk Byggtjänst har bland annat i konceptet Omvärldsbevakning kommit långt i utvecklingen vad gäller digitala informationstjänster. Vi är nu inne i ett intensivt utvecklingsarbete för att ta fram de nya informations- och kunskapstjänster vi ska erbjuda i samverkan med Nationellt Renoveringscentrum, berättar Erik Hellqvist, vd på Svensk Byggtjänst, i ett pressmeddelande.

Enligt Svensk Byggtjänst ska den webbaserade informationen successivt vidareutvecklas – enligt planerna med bland annat webb-TV. Det kommer också att bli aktuellt med speciell litteratur och seminarier om renovering inom ramen för samarbetet mellan Renoveringscentrum och Svensk Byggtjänst.

Svante Hagman, chef för NCC Construction Sverige – en av flera branschaktörer som engagerat sig i Renoveringscentrum – är mycket positiv till samarbetet:

– I dag ligger fokus på nyproduktion av bostäder, men för att lyckas skapa hållbara städer och stadsdelar måste vi integrera det som redan byggts. Vi ser att samverkan mellan näringsliv och akademi är ett viktigt tillskott för att långsiktigt skapa sociala, ekonomiska och energieffektiva områden, inte minst i miljonprogrammen. Samverkan mellan Renoveringscentrum och Svensk Byggtjänst stärker detta ytterligare.