Logga in

VVS-montör hos Imtech död i fallolycka

Publicerad
14 jan 2014, 15:50

Fredagen den 10 januari omkom en VVS-montör efter ett fall på drygt tio meter från ett tak till ett flerfamiljshus i Trollhättan, enligt lokala medier. Montören var anställd på Imtech VS-tekniks filial i Trollhättan. Orsaken till olyckan är föremål för utredning av såväl Arbetsmiljöverket som Polisen.

Mannen, som var i 55-årsåldern, hade varit anställd hos Imtech sedan i mitten av 1990-talet.

– Det som har hänt är oerhört trist, säger Imtechs informationschef Ann-Sofi Höijenstam. Så fort vi fick kännedom om olyckan kallade vi in vårt krisstöd, K24. Vi hade möten med samtlig personal redan i fredags och hade ytterligare ett möte på lördagen. Filialen i Trollhättan har 40 personer anställda. I går hade vi ytterligare möten då också regionchef och regionpersonal var närvarande.

Ann-Sofi Höijenstam menar att det är viktigt att utredningen går snabbt, både för de anställda men framför allt för mannens familj. Allt hon kan säga om själva olyckan i dagsläget är att Imtech hade ett serviceuppdrag i fastigheten och att det var en fallolycka.

– Arbetsmiljöverket var på plats redan i går, säger hon. Vi har inte varit drabbade av en sådan här olycka på mycket länge och jag har ingen aning om hur lång tid utredningen tar. Men måtte det gå fort, så att det inte behöver rotas och spekuleras i för mycket, tillägger hon.

Krisstöd K24 är en tjänst hos Previa som Imtech har i förebyggande syfte för att kunna erbjuda professionell hjälp i krissituationer.

– Händer det något så ska våra chefer få hjälp året runt, dygnet runt, säger Ann-Sofi Höijenstam. Jag har själv ett visitkort med telefonnummer i min plånbok dit jag kan ringa.