Jesper Pernand Ekström är både supertungviktare och blivande VVS-ingenjör och kanske snart svensk mästare. Foto: Linus Gustafsson

Supertungviktaren som växlar mellan ringen och VVS-studier

Publicerad: 06 oktober 2020 Text: Eva-Maria Fasth

Han brinner för sin sport – supertungviktaren och blivande VVS-ingenjören Jesper Pernand Ekström. Snart boxas han för att bli Sveriges bästa supertungviktare.

Supertungviktaren och den blivande VVS-ingenjören Jesper Pernand Ekström, 29 år, är 204 centimeter lång och väger 107 kilo.

Illustratören som blev rörläggare

Snart tävlar han om att bli Sveriges bästa supertungviktare och då är drömmen om landslagsboxning inte långt borta.
– Det blir mitt första SM som jag ställer upp i, säger han.

Jesper Pernand Ekström är inne på tredje året i studierna till VVS-ingenjör.

Hur hinner du med både studier och tungviktsboxning på elitnivå?

– Jag tränar tidigt på morgonen innan skolan börjar och så tränar jag efter skolan. Just nu har jag praktik som VVS-ingenjör på Sweco i Sundsvall. Men jag hinner ändå träna tio pass i veckan. Jag förlitar mig på min disciplin, säger han.

Rörmokare bästa amatör i Svenska rallyt

Allt har gått väldigt fort för Jesper Pernand Ekström.

För tre år sedan klev han in på en boxningsklubb, Öbacka BK i Härnösand. Efter åtta raka segrar har han nu blivit både norrländsk och mellansvensk mästare i supertungviktsboxning.

– Jag håller på med mitt examensarbete om ett gym i Härnösand som har problem med inneklimatet. På vintern är det alldeles för kallt i lokalen, som är en ombyggd kyrka och på sommaren är det för varmt. Jag har tagit fram åtgärdsförslag, som jag hoppas att de följer, säger han och hoppas att han kommer jobba som VVS-konstruktör efter examen.

I november blir han klar med studierna och får sin efterlängtade ingenjörsring.

Om allt har gått vägen har han också en guldmedalj att hänga runt halsen och en biljett in till svenska landslaget.

Fotnot: Boxnings-SM går av stapeln i Gävle 30/10-1/11 2020.

Fler nyheter

6 heta värmepumptrender

22 jan 2021 | 99 procent kan väl knappast ha fel? Här kommer sex tunga argument för att de tillfrågade installatörerna och återförsäljarna har rätt när de tror p...