Foto: Getty Images

Bravida etablerar sprinkler i nytt område

Publicerad: 05 juli 2019 Text: Klas Sörbo

Köper installatör med nio anställda.

Bravida köper Sprinklerinstallationer Sverige i Karlstad. Företaget har nio medarbetare och omsatte cirka 6,5 miljoner kronor de brutna räkenskapsåret 2017/2018.

Sprinklerinstallatören Maxcon går samman med konsultbolaget Firetech

Sprinklerinstallationer Sverige erbjuder tjänster inom installation och service av sprinkler. Företaget är verksamt norr och väster om Vänern. Kunderna är privatpersoner, företag och kommuner.

– För Bravida innebär detta förvärv en förstärkning i ett geografiskt område där vi tidigare inte haft någon sprinklerverksamhet. Vi arbetar strategiskt mot vårt mål är att bli ledande inom sprinkler i Sverige, säger Fredrik Torstensson, affärsområdeschef för Bravida Sprinkler i ett pressmeddelande.

Sprinklerbolaget öppnar kontor i Värmland  Gör en stor satsning på västra Sverige och delar av Norge

Sprinklerinstallationer ingår från den 2 september i Bravida Sprinkler, avdelning Väst

– Vi har länge haft ett bra samarbete med Bravida, så när de ville satsa i vårt närområde tog vi chansen att bli en del av ett större företag, säger Tony Lilja, Sprinklerinstallationer Sveriges nuvarande ägare.

Fler nyheter

6 heta värmepumptrender

22 jan 2021 | 99 procent kan väl knappast ha fel? Här kommer sex tunga argument för att de tillfrågade installatörerna och återförsäljarna har rätt när de tror p...