Logga in

Maxcon går samman med brandkonsult

Publicerad
4 jul 2019, 08:49

Omsätter 150 miljoner kronor tillsammans.

Maxcon och Firetech Engineering har gått in i ett samägande. Syftet är att skapa en stark aktör med ett heltäckande kunderbjudande inom brandsäkerhet.

Firetech arbetar med konsulttjänster inom brandsäkerhet och kompletterar Maxcon-bolagen geografiskt och tjänstemässigt. 

– Vi har sedan tidigare erfarenhet från gemensamma projekt. Samgåendet stärker våra resurser och ger oss möjlighet till ett mer heltäckande erbjudande till marknaden. Tillsammans står vi väl rustade för att möta framtiden, säger Maxcons vd Kenneth Askeblad i ett pressmeddelande. 

Åländska Evolver blir huvudägare i Maxcon

Ledning och tidigare ägare i båda bolagen förblir betydande delägare och fortsätter att leda bolagen.  

– I Maxcon får vi en stark partner och resurser att utveckla vår verksamhet ytterligare. Vi ser fram emot att bygga en större och starkare aktör inom brandsäkerhet i hela Sverige, kommenterar Firetechs vd Joakim Ardenmark.

Bolagen fortsätter att verka under sina respektive varumärken och med befintlig kärnverksamhet.

– Maxcon tillsammans med Firetech bildar en stark spelare på en stor marknad och blir i princip rikstäckande inom brandsäkerhetstjänster. Genom utnyttjande av respektive bolags kompetenser ser vi goda tillväxtmöjligheter de närmaste åren, säger Peter Lindström, partner vid Maxcons huvudägare Evolver samt Maxcons styrelseordförande.

Instalco breddar med sprinkler efter förvärv

Maxconkoncernen består av Maxcon AB, ett entreprenad- och serviceföretag inom sprinkler, och Winproj AB med konsult- och projekteringsverksamhet inriktad på sprinkler. Koncernen verkar primärt i Mälardalsområdet utifrån kontoren i Örebro och Stockholm. Den omsätter närmare 100 miljoner kronor och sysselsätter cirka 50 personer.

Firetech erbjuder produktoberoende rådgivning inom projektering och besiktning av brandlarm, släcksystem och byggnadstekniskt brandskydd. Bolaget är etablerat i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Örebro, Luleå, Falkenberg, Umeå och Östersund. Firetech omsätter i dag cirka 50 miljoner kronor och sysselsätter 40 personer.