Logga in

Uppsving med ny ägare

Publicerad
5 apr 2018, 12:53

VVS-konsulten säljer bolaget och ser fram emot att fortsätta jobba.

Cowi har förvärvat VVS-konsulten PB Teknik för att kunna göra komplexa åtaganden inom byggnad- och fastighetsområdet.

Patrik Bergström. Foto: PB Teknik

– Vi tror på en framtid tillsammans med en större aktör i ryggen. En gång sa vi att vi skulle ha 30–35 anställda men vår organisation orkade inte med att bli fler. Nu kan vi nog växa och fortsätta. Cowi känns som en seriös och bra ägare, jag tror att vi får ett bra uppsving tack vara det, säger Patrik Bergström, PB Tekniks vd och delägare, till VVS-Forum.

PB Teknik startades 1996 av Patrik Bergström och Torbjörn Lång. Omsättningen var närmare 34 miljoner kronor 2017. Köpeskillingen avslöjas inte.

– I den här affären har vi möjlighet att fortsätta jobba i den nya konstellationen – och det ser vi fram emot, säger Patrik Bergström.

Det gäller även den anställda personalen som kommer att få arbetsplatserna flyttade till Cowis kontor i Solna, Stockholm.

Förutom traditionell VVS har PB Teknik kompetens och erfarenhet inom tryckluft och gassystem, medicinska gaser, sprinkler, kyla och vattenrening. Kompetensen ska stärka Cowis position inom läkemedel, hälsobyggnader, laboratorium och renrum samt kyl- och badanläggningar i Sverige.

– Vi har en strävan att bredda och komplettera vår byggnads- och fastighetskompetens och erbjudande till marknaden och är glada att nu få ta del av den erfarenhet och kunnande som finns inom PB Teknik, säger Håkan Adelwald, divisionschef Byggnad & Fastighet, Cowi Sverige, i ett pressmeddelande.

Cowi har de senaste åren nästan fördubblat verksamheten i Stockholmsregionen, bland annat genom förra årets förvärv av projektledningskonsulten Projektbyrån.

Förvärvet av PB Teknik trädde i kraft 3 april 2018.