Logga in

Pipelifes första golvbrunn i Sverige: ”Säkrare med klämring i rostfritt stål”

Publicerad
5 dec 2023, 06:06
| Uppdaterad
6 dec 2023

En ny aktör på den svenska golvbrunnsmarknaden är Pipelife, som tillverkar plaströrssystem. Nu har företaget lanserat en golvbrunn i tre olika varianter.

Golvbrunnen finns med sido-, vinkel- och bottenutlopp.

Läs också:
”50 millimeters golvbrunn kan visst klara flödet”

Läs också:
Montören hoppade över fixturen när golvbrunnen installerades

– Vår målsättning är att utveckla vårt erbjudande framöver och lansera produkter som kompletterar våra befintliga och möjliggör fler lösningar, säger Mattias Petersson, produktchef VA/VVS på Pipelife Sverige, som också gör plastörrssystem bland annat för inomhusavlopp.

Golvbrunnen är anpassad för den svenska marknaden och utvecklad i samråd med installatörer. Installationsanvisningen är godkänd av Säker Vatten. Brunnarna har en klämring i rostfritt stål som standard.

– Det har efterfrågats av installatörerna och ger en säkrare installation än en klämring i plast, säger Mattias Petersson.

Läs också:
Purus lösning förenklar: ”Tidigare krävdes ganska avancerad matte”

Golvbrunnens flöde är högt, 1,6 liter per sekund. Den har en monteringsplatta i ABS som är limningsbar och det finns förhöjningsringar i tre olika storlekar.

Pipelife

Europeisk plaströrsproducent med säte i Wien, Österrike, och representerad i 24 länder. I sortimentet ingår markavloppssystem inklusive brunnar, dräneringssystem, infrastruktursystem, tryckrörssystem, inomhusavloppssystem, kabelskyddssystem och infiltrationssystem. Pipelife Sverige har fabriker i Ölsremma och Ljung i Västergötland.